Hlavní obsah

Dříví už budu štípat jen na špalku, ujišťuje Čontofalský, který si málem podťal kariéru

Praha

Těšil se do branky jako malý kluk. Mazáka Kamila Čontofalského (35) ani nemuselo mrzet, že hned po šesti minutách inkasoval, a že když pak do druhé půle přenechal místo Hrubešovi, fotbalisté Slavie nakonec Dukle podlehli 0:4. Zkušený brankář byl vděčný, že si s převážně juniorským týmem sešívaných mohl vůbec zahrát a v úvodním duelu zimní Tipsport ligy skoncovat s nečinností. V červenci Čontofalský odchytal první ligové kolo s Baníkem, od té doby kvůli dvojitému zranění Slavii chyběl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Kamil Čontofalský během utkání zimní Tipsport ligy s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Mezi juniory jste trochu omládl, že...?

No, staří jít nemuseli, ale já se těším na každý zápas, na každý trénink. Nepředstavoval jsem si, že budu půl roku pauzírovat. Takže když se mě trenér ptal, ujistil jsem ho, že aspoň poločas bych si proti Dukle rád dal. Jsem za něj vděčný.

Na marodku jste v létě sám sebe poslal hodně kuriózním způsobem.

Bohužel je to tak. Při práci na zahradě jsem se seknul, ale zranění, kvůli němuž jsem nemohl hrát, se mi stalo vlastně nadvakrát. Asi po měsíci jsem se zapojil do tréninku, což byla chyba. Návrat jsem uspěchal, noha nebyla ještě úplně zdravá. Natrhl jsem si lýtkový sval, což mě vyřadilo na celý zbytek podzimu.

Předpokládám, že štípání dříví příště přenecháte někomu jinému...

Ba ne, už jsem od známých dostal špalek... (smích) Já totiž sekal bez špalku, a proto to tak dopadlo. Sekl jsem se nad achilovku a pod lýtko, ale už je to zahojené, měl bych být zdravý.

Koncem podzimu se své šance chopil mladý Matej Rakovan, v přípravě se činí i další mazák Radek Černý. Jak jste nachystaný na bitvu o pozici jedničky?

Tím se zatím nezabývám. Pro mě je podstatné, že jsem natolik zdravý, abych mohl absolvovat celou přípravu. Jsem plný chuti do fotbalu. A je věcí trenéra, kdo bude na jaře chytat.

Je znát, že kouč Miroslav Koubek je bývalý gólman?

Ani ne, moc se do nás nemíchá. Důležité je, že s jeho příchodem jsme začali koncem podzimu méně inkasovat. Teď ještě vylepšit i hru dopředu, abychom začali góly také dávat.

Co vůbec říkáte výkonům mladého Rakovana?

Jak jsem zmínil, výrazně se zlepšila defenzivní činnost celého týmu, což přímo souviselo i s Rakym. Ale jinak mně nepřísluší hodnotit své kolegy. My tři brankáři spolu vycházíme výborně, máme dobrou partu a jeden druhému přejeme. Takže když bude v kolonce gólů soupeře nula, tak budeme rádi všichni tři, nehledě na to, kdo bude chytat.

Slavia zatím v lize hraje o záchranu. Jaké čekáte jaro?

Důležité je, abychom dobře odstartovali. Začínáme v Olomouci, kde rozhodně budeme chtít bodovat a od toho se pak odpíchnout. Věřím, že vůbec není vyloučené, abychom stejně jako před rokem ještě skončili v první polovině tabulky. Také jsme po podzimu hráli o záchranu a nakonec obsadili sedmé místo.

Navíc jste ve hře v Poháru České pošty, kde vás ve čtvrtfinále čeká Brno.

Soupeře si už nevyberete. Ale rozhodně v poháru vidíme velkou šanci. Je pro nás prioritou, budeme se snažit udělat všechno pro to, abychom ho vyhráli. Je to naše jediná šance, jak se případně dostat do Evropské ligy, takže k ní všechno směřujeme.

Reklama

Související témata: