Hlavní obsah

Lavička si může libovat, jeho Sparta drží v zimě šestigólovou normu

Praha

Jenom Petrželova Vlašim si zatím na druhém sledu letenské sestavy smlsla (3:1). Jinak fotbalisté Sparty hrají, jako by nebyl úvod zimní přípravy, ale začátek soutěžního jara. Viktorii Žižkov rozstříleli 7:0, slovenský Trenčín 6:3 a 5:1. Žádné výmluvy na kondiční část přípravy, ale rovnou kanonáda. Ve třech vítězných přátelácích vstřelil lídr Gambrinus ligy v průměru šest gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička během přípravného utkání s Trenčínem.

Článek

Trenčín je po podzimu druhým týmem slovenské Corgoň ligy. Holandští majitelé ambiciózního klubu dávají dohromady tým nabitý cizinci, přesto i oni chvílemi s otevřenou pusou koukali, jaké kombinace sparťané na zasněžené strahovské umělce předvádějí. Po sobotní remíze 2:2 s Libercem v Nymburce si Trenčín odvezl z Prahy celkem jedenáct inkasovaných fíků...

„Jsme rádi, že v přípravě dáváme hodně gólů. Vyplývá to ze způsobu hry, který chceme praktikovat a hráči ho z tréninků dokáží přenést do zápasů. Výsledky v přípravě však rozhodně nepřeceňujeme, sestava pro jaro vykrystalizuje až na soustředění ve Španělsku," avizuje trenér Vítězslav Lavička a rozhodně nepodléhá uspokojení.

Další slovenští soupeři čekají

V pátek jeho tým čeká další dvojzápas s Ružomberokem, v úterý utkání s Banskou Bystricou a od 31. ledna do 10. února soustředění ve Španělsku.

Jednotlivě hráče kouč zatím hodnotit nechce. „Jsem rád, že zvládli celé kondiční soustředění v Třeboni, které bylo velmi náročné, a teď se budeme připravovat na další páteční zápasy. Přestože některé pasáže utkání nás velmi těší, tak samozřejmě máme stále na čem pracovat a nesmíme usnout na vavřínech," drží Lavička mužstvo při zemi.

Kováč přijde v létě, Krátký na hostování

Během podzimu mu aspoň v kabině pomáhal Tomáš Ujfaluši, místo něj teď Sparta od léta zlákala k návratu po devíti letech libereckého kapitána Radoslava Kováče.

„Je to tak, zkušenost s Tomášem je jedním z faktorů, proč jsme po Radkovi sáhli. Má nesporné vůdčí schopnosti, ve Spartě už působil a prošel si řadou zahraničních angažmá," říká Lavička.

Novou tváří na Letné je také dvacetiletý Marek Krátký. Obránce se zkušenostmi z juniorských reprezentací se neprosazoval v Teplicích, ale Sparta po něm sáhla na hostování s opcí.

„Marek nejdřív absolvuje kondiční testy. Sledovali jsme ho delší dobu a po odchodu Lukáše Pauscheka na hostování do Bohemky se Markovo angažování jevilo jako nejlepší varianta. Jsme rádi, že se kluby domluvily na jeho angažmá na Letné," vítá Lavička příchod talentovaného hráče.

Reklama

Související témata: