Hlavní obsah

Cipro poprvé s fotbalisty Budějovic nevyhrál

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hostující Slovácko využilo v sobotním duelu 23. kola 1. ligy v Českých Budějovicích selhání domácích zadáků v úvodu druhé půle a v souboji ohrožených celků si zajistilo důležité tři body. Domácí v první půle promarnili sérii svých příležitostí.

Článek

"Mohli jsem rozhodnout, ale chyběl nám důraz, kterým nás pak hosté porazili," hodnotil domácí kouč František Cipro. K zakončení se dostali Chlebek, Vyskočil i další domácí, ale na Drobisze v bráně hostů ani jednou nevyzráli.

Hosté se do šancí v prvním pětačtyřicetiminutovce nedostali. O to víc jim je domácí sami nabídli po pauze. V 51. minutě si Obermajer nerozuměl s brankářem Kafkou a k překvapení všech odhlavičkoval zbytečně míč na roh. "Ani v žácích se to takhle neřeší," lamentoval Cipro.

K Jarolímovu centru na bližší tyč se dostal Ordoš a po dalším zaváhání Obermajera propasíroval míč do sítě. "Jakoby to prostě po půli najednou nějak nešlo, při prvním gólu jsme se s brankářem nedohodli," přiznal nešťastně Miroslav Obermajer.

O pět minut později Švejnoha tečoval další Jarolímův roh a Čoupek zblízka už jen prodlužoval do domácí sítě.

"Půl hodiny jsme si jejich standardky přehrávali, to mi prostě hlava nebere," podivoval se chybám Cipro, který se ve třetím utkání na lavičce Jihočechů dočkal první prohry. "Nic se neděje, ale musí si to uvědomit hlavně i hráči," nekapituloval v boji o udržení, které se českobudějovickým po dvou vítězstvích sobotním nezdarem vzdálilo.

"Podobné zápasy rozhodují právě standardní situace, i s trochou štěstí a díky nervozitě domácích jsem uhráli tři cenné body," liboval si kouč hostů Ladislav Molnár, který se v průběhu utkání opakovaně rozčiloval nad verdikty oboustranně nepřesného sudího Čuřína (přesto od delegáta Nitscheho dostal vysokou známku 7,5) a čtvrtá rozhodčí Damkové měla co dělat, aby ho udržela ve vymezeném prostoru.

České Budějovice - Slovácko 0:2 (0:0)
Branky: 52. Ordoš, 56. Čoupek. Rozhodčí: Čuřín - Pokorný, Petřík. ŽK: Obermajer, Kulič - Dostálek, Čoupek. Diváci: 3228.
Budějovice: Kafka - Pončák, Obermajer, Homoláč, Leština (56. Krajčík) - Gruber (56. Svoboda), Vyskočil (70. Myšák), Chlebek, Plocek - Kulič, Lafata. Trenér: Cipro.
Slovácko: Drobisz - Čoupek, Rajnoch, Palinek, Procházka - Petržela (25. Švejnoha), Dostálek, Jarolím, Malár - Ordoš (83. Němčický), Ivana (90. Kolář). Trenér: Molnár.
TABULKA
1. fotbalová liga - 23. kolo
Slavia - Sparta 1:1
České Budějovice - Slovácko 0:2
Opava - Drnovice 0:0
Zlín - Brno 3:3
Blšany - Teplice 17. dubna od 17 hodin
Olomouc - Boleslav 17. dubna od 17 hodin
Příbram - Jablonec 17. dubna od 17 hodin
Liberec - Ostrava 18. dubna od 16:40 hodin

Reklama

Související témata: