Hlavní obsah

Sparta - Lokomotiv Moskva 2:1Sparta se Vrbovi ve Španělsku předvedla, porazila druhý tým ruské ligy

Jerez
Aktualizováno

Prestižní zápas se vším všudy. Soupeřem druhý tým ruské ligy, v hledišti zvědaví pozorovatelé nový kouč české reprezentace Pavel Vrba a manažer národního týmu Dušan Fitzel. Fotbalisté Sparty se jim ve svém druhém utkání na soustředění ve Španělsku náležitě předvedli. Získali cenný skalp, když Lokomotiv Moskva porazili 2:1. Ústřední postavou duelu byl záložník Ladislav Krejčí. Nejprve došel pro penaltu, kterou proměnil Lafata, druhý gól pak přidal sám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí se proti Lokomotivu vytáhl.

Článek

Nový trenér národního týmu dorazil spolu s manažerem reprezentace Dušanem Fitzlem za sparťany v pondělí, ve čtvrtek se přesunou do sousedního Portugalska za Libercem.

„Chceme vidět tréninkové jednotky a nenecháme si ujít přípravné zápasy proti Lokomotivu Moskva a bulharskému Razgradu. Setkáme se s trenérem Lavičkou a samozřejmě i s hráči, kteří přicházejí do úvahy se zařazením do širší nominace na březnový zápas proti Norsku. Obecně se dá říci, že by se to mohlo týkat čtyř až šesti sparťanů," avizoval Vrba.

Z optimální podzimní sestavy chyběl jen Vácha

Zatímco v neděli sparťané s hráči spíše druhého sledu podlehli Lechu Poznaň 1:2, tentokrát poslal kouč Vítězslav Lavička na hřiště jedenáctku, která by mohla nastoupit v prvním jarním kole proti Brnu. Z optimální podzimní sestavy chyběl jen Vácha, který si do jara přenáší stop na jeden zápas za čtyři žluté karty.

Lokomotiv Moskva má po devatenácti kolech ruské ligy stejně bodů jako vedoucí Zenit Petrohrad. Sparta byla ovšem v prvním poločase aktivnější, měla více šancí a o její jednobrankové vedení se postaral kanonýr Lafata z pokutového kopu po faulu na Krejčího.

Po přestávce ruský tým výrazně obměnil sestavu a zvýšil aktivitu, vyrovnat však nedokázal. V 78. minutě naopak Krejčí po Brabcově pasu přeloboval brankáře a přidal gólovou pojistku. Lokomotiv v závěru už jen snížil zásluhou Tkačeva.

Klokani podlehli osmému týmu rumunské ligy

Další ligové kluby se připravují v Turecku. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 podlehli ve svém prvním utkání na soustředění v Beleku osmému týmu rumunské ligy CS Gaz Metan Mediaş 0:1 (0:1). Soupeř se trefil již v deváté minutě po nedorozumění v obraně. Klokani byli po přestávce lepším celkem, ale z mnoha šancí se nedokázali ani jednou prosadit.

Slovácko díky Doškově trefě remizovalo s maďarským Haladásem 1:1. Příbram pak podlehla polskému týmu Podbeskidzie Bielsko-Biala 1:3.

Přípravný fotbalový zápas ve Španělsku:
Sparta Praha - Lokomotiv Moskva 2:1 (1:0)
Branky: 13. z pen. Lafata, 78. Krejčí - 84. Tkačev.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Hušbauer (85. Vacek), Mareček, Matějovský (76. Vácha) - Dočkal, Krejčí (81. Přikryl) - Lafata (76. Bednář).
Přípravná fotbalová utkání v Turecku:
Bohemians Praha 1905 - Gaz Metan Medias 0:1 (0:1)
Bohemians 1905: Berkovec - Pauschek (46. Vaitkunas), Brabec, Šmíd (46. Cseh), Kalina - Jindřišek, Rada (46. Nerad) - Jeremenko (46. Moravec), Kuklys (77. Klavík), Bartek - Lietava. Trenér: Weber.
1. FC Slovácko - Szombathelyi Haladás (Maď.) 1:1 (0:1)
Branky: 54. Došek - 31. Radó.
Slovácko: Heča - Kuncl (67. Daníček), Rada, Mezlík (46. Košút), Šimko (67. Reinberk) - Diviš, Šumulikoski (67. Bartoš), Petr (46. Trávník), Havlík (67. Valenta) - Kerbr (67. Ondřejka), Došek (67. Holek). Trenér: Habanec.
1. FK Příbram - Podbeskidzie Bielsko-Biala (Pol.) 1:3 (0:2)
Branka Příbrami: Danoski.
Příbram: Hruška - Zápotočný, Jugas, Mišůn (46. Hájovský), Hajrapetjan (60. Pleško) - Mareš, Tarczal, Volešák, Zeman (70. Šlapák) - Švancara (56. Danoski), Řezníček. Trenér: Čuhel.

Reklama