Hlavní obsah

Plzeň - Rostov 1:1Plzeň nevyhrála, ale zimní neporazitelnost v generálce na Šachtar udržela

Larnaka

Nerozhodným výsledkem se fotbalisté Viktorie Plzeň loučí se soustředěním na Kypru. Týden před vstupem do jarní části v generálce na první souboj se Šachtarem Doněck remizovali s desátým týmem ruské ligy FK Rostov 1:1. Tým kouče Dušana Uhrina tak ani jednou během devíti utkání v zimní přípravě neprohrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Petržela dal Rostovu jediný gól Plzně.

Článek

Tradiční účastník nejvyšší ruské soutěže šel do vedení hned v úvodu z pokutového kopu, za úřadující české mistry srovnával minutu před pauzou Milan Petržela.

Viktoria na Kypru nejprve remizovala s Žalgirisem Vilnius 3:3 a pak porazila Levski Sofia 3:0. Ačkoliv kouč ve druhém utkání pochválil útočný tandem Bakoš - Wágner, v generálce dal přednost Teclovi a vrátil se k rozestavení 4-2-3-1.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„V devadesáti procentech mám o sestavě jasno," avizuje Dušan Uhrin.

Plzeň z devíti přípravných zápasů šestkrát vyhrála a třikrát remizovala. Celkem nastřílela 29 gólů a desetkrát inkasovala. Nejlepším střelcem byl se šesti góly Wágner, čtyřikrát se trefil Petržela a třikrát Bakoš, Kolář, Hořava a Ďuriš.

V pátek odlétají plzeňští fotbalisté zpět do Čech, již za týden je čeká ostrý start soutěžního jara proti ukrajinskému Šachtaru Doněck, který v přípravě střádá jednu výhru za druhou.

Přípravný fotbalový zápas na Kypru:
Viktoria Plzeň - FK Rostov 1:1 (1:1)
Branky: 44. Petržela - 2. z pen. Dzjuba.
Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník (77. Hubník), Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava (80. Bakoš), Horváth - Petržela (57. Kovařík), Kolář, Ďuriš - Tecl (68. Wágner).

Reklama

Související témata: