Hlavní obsah

Slavia chystá pomoc Bohemians

PRAHA

Vršovická derby mezi Slavií a Bohemians vždy patřila ke koření fotbalového dění u nás. Nyní, když se 'klokani' topí v existenčních potížích, se Slavia svému dávnému rivalovi rozhodla pomoci a věnuje část výtěžku ze vstupného na zápas 25. kola 1. ligy s Teplicemi na konto Družstva fanoušků Bohemians (DFB).

Článek

Na záchranu Bohemians přispějí všichni diváci, kteří si na pondělní utkání zakoupí lístek na jižní tribunu. "Byl to nápad členů našeho fanklubu. Vedení Slavie ho podpořilo. Bohemians byli vždy naším tradičním rivalem a chceme alespoň tímto způsobem přispět ke vzkříšení slavných soubojů," řekl marketingový ředitel Slavie Jiří Vrba.

DFB bylo založeno na konci března. Za měsíc činnosti má kolem tisíce členů a na kontě shromáždilo přes 2,5 miliónu korun. Družstvo chce během následujícího měsíce klub oddlužit a stihnout přihlášku do třetí fotbalové ligy.

"Velice si vážíme pomoci ostatních klubů. Zvláště Slavie je naším odvěkým soupeřem a jsme rádi, že si na nás vzpomněli i její fanoušci a vedení klubu. Stále sháníme peníze na záchranu Bohemky. A teď už věříme, že se nám to podaří," vyjádřil poděkování předseda DFB Antonín Jelínek.

Vstupenky na jižní tribunu strahovského stadiónu, kde Slavie hraje své domácí zápasy, stojí od 50 do 70 korun. Zároveň budou na hlavní tribuně k dispozici přihlášky do Družstva fanoušků Bohemians. Souboj o druhé místo tabulky 1. ligy mezi Slavií a Teplicemi v pondělí 2. května v 16:40 a přímým přenosem ho vysílá TV Prima.

Reklama

Související témata: