Hlavní obsah

Slavia zdolala Teplice a pomohla Spartě k titulu

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha zdolali v dohrávce 25. kola první fotbalové ligy Teplice 2:0 a udělali tím důležitý krok ke kýženému druhému místu tabulky a postupu do kvalifikace o Ligu mistrů. Zároveň ale také odstartovali oslavy na Letné, protože po prohře Teplic již nemůže Sparta přijít o 33. mistrovský titul.

Článek

Trenér Jarolím změnil rozestavení svého mužstva, jeho celek hrál pouze se třemi obránci a pěti záložníky. Ofenzivě však toto rozestavení nijak neprospělo, naopak to byli hosté, kteří měli téměř půl hodiny více ze hry a většinou se hrálo na polovině červenobílých. Vedle zraněného Adauta a potrestaného Sedláčka chyběl kvůli svalovému zranění i Piták a především jeho průbojnost i kreativita Slavii hodně chyběly.

Naopak po dlouhé době nastoupil od začátku Koloušek. Již v osmé minutě se dostal do dobré střelecké pozice Verbíř, ale míč trefil špatně a poslal jej daleko vedle branky. Po hlavičce Fenina nedosáhl na míč Mašek a kolem pětadvacáté minuty měl po sérii teplických rohů dost práce Kázáčik.

Domácí až po půlhodině zahrozili Bejblem, ale jeho střelu stačil zblokovat Rada a po centru Švece odvrátila teplická obrana míč před nabíhajícím Fořtem. Blízko brance byl Fenin, který šel sám na Kozáčika, který však pohotově stačil vyběhnout a na hranici velkého vápna zachránil domácí od pohromy. V poslední minutě udeřili domácí. Koloušek založil po levé straně rychlou akci, po ose Bejbl - Zbončák se dostal míč k volnému Fořtovi. Ten překonal bezmocného náhradního brankáře Koláře, který nastoupil místo zraněného Poštulky.

Ve vyšším tempu se hrálo po přestávce, ale šancí či jen jejich náznaků si vypracovaly oba celky poskrovnu. V 58. minutě ale mohlo být srovnáno. Po trestném kopu Verbíře doslova poskakoval míč těsně před brankovou čarou a Kozáčik ve spolupráci s Bejblem jej se štěstím dotlačili na roh. Brankář Slavie podržel svůj celek i v 73. minutě, když pohotově chytil hlavičku Kleina po rohu. Domácí čekali na chybu a ta přišla sedm minut před koncem. Ryška špatně hlavičkoval a za obranu nabíhající Fořt neměl moc práce s přehozením vybíhajícího Koláře.

Slavia Praha - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branka: 45. a 83. Fořt. Rozhodčí: Jech - Holub, Filgas. ŽK: Zbončák, Kozáčik - Ryška, Kaufman, Szabo. Diváci: 3180.
Slavie: Kozáčik - Latka, Holeňák, Rychlík (46. Došek) - Švec, Bejbl (67. Kuka), Koloušek (56. Hrdlička), Gedeon, Zbončák - Fořt, Vlček. Trenér: Jarolím.
Teplice: Kolář - Kaufman, Klein, Rada, Ryška - Rilke (82. Sunsing), Szabo (88. Abanda), Krmaš, Verbíř - Mašek, Fenin (63. Doležal). Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata: