Hlavní obsah

Klokani jsou bez trenéra, Weber po dvou letech v Bohemians 1905 končí

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 jsou bez trenéra. V Ďolíčku po dvou letech skončil trenér Jozef Weber, kterého po prohře na Slovácku (0:1) v pondělí odvolalo představenstvo vršovického klubu. Klokani ještě na jaře nezískali ani bod a od nesestupových pozic je 11 kol před koncem Gambrinus ligy dělí čtyři body. Nováček soutěže momentálně jedná o Weberově nástupci, jedním z kandidátů je podle informací Sport.cz Luděk Klusáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jozef Weber po třech jarních porážkách skončil na lavičce Bohemians 1905.

Článek

Třiačtyřicetiletý Weber působil v Bohemians od 7. března 2012. Při svém tehdejším premiérovém angažmá v roli hlavního kouče první ligu nezachránil, ale za rok svoje svěřence dovedl zpátky mezi elitu.

"V postupové sezóně v nelehkých podmínkách v podstatě předběhl naše možnosti. Nicméně v tuto chvíli se nedaří zastavit výsledkový propad našeho mužstva a my jsme se rozhodli pro nový impulz," vysvětlil na webu Bohemians sportovní ředitel Tomáš Požár.

V tomto ročníku Bohemians pod Weberem jen třikrát zvítězili, naposledy už v září v Ostravě. Vršovickému týmu se nedařilo ani na stadiónu v Ďolíčku, který byl vždy jeho doménou. Pražané doma z devíti utkání získali jen deset bodů za dvě výhry a čtyři remízy, což je nejméně z celé soutěže.

Klokani byli poslední už po podzimní části, ale v zimní přestávce výrazně posílili kádr a získali například zkušeného stopera Ericha Brabce, útočníka Ivana Lietavu nebo na hostování litevské reprezentanty Mantase Kuklyse a Egidijuse Vaitkunase. Bohemians však na úvod jara prohráli 0:1 v Příbrami, poté doma 1:2 se Spartou a naposledy v sobotu 0:1 na hřišti Slovácka.

Reklama