Hlavní obsah

Boleslav otočila za tři minuty zápas se Spartou

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi dokázali za poslední tři minuty zvrátit zápas se Spartou Praha a dotáhli jej do vítězství 2:1. Hosté sice díky své jediné šanci za celý zápas ještě v 87. minutě vedli, ale domácí brankami střídajících Rojky a Pecky připravili Spartě třetí porážku v lize. Dvě z toho mají na svědomí právě oni.

Článek

Mladá Boleslav začala s vekou chutí. Vyprodaný stadion hnal domácí borce do ofenzivy bez respektu k čerstvému mistru. Hosté nastoupili se dvěma změnami v sestavě, brankář Bičík i stoper Šimůnek si počínali solidně. Jinak ale sparťané převáděli hodně hluchý výkon, jako by rezignovali na ofenzivu a Mladá Boleslav mnohem více ze hry.

Už ve třetí minutě její bývalý záložník Baranek poprvé vyzkoušel Bičíkovu pozornost a nastartoval domácí nápor, který už mohl v šesté minutě přinést úspěch. Jenže Bednářovu hlavičku dokázal Bičík vyškrábnout na břevno.

I v dalším průběhu prvního poločasu byli domácí aktivnější, jenže sparťané názorně předvedli, proč jsou mistrem už pět kol před koncem soutěže. Jejich první výraznější ohrožení branky totiž skončilo první brankou.

Všechno začal ve 45. minutě domácí stoper Skála nejistým odkopem, který se odrazil k Junovi. Nejlepší ligový kanonýr sice při svém prvním pokusu narazil na gólmana Millera, ale opravnou ránu už využít dokázal. Byla to jeho třináctá trefa v sezoně.

Středočeši se nevzdali a také do druhého poločasu vstoupili lépe. Už ve 47. minutě prošel opět Bednář kolem Petráše, jenže trefil jen boční síť. Znovu byl domácí útočník blízko gólu také o šest minut později, kdy díky jeho důrazu zazmatkoval nejistý Johana a míč jen těsně minul branku.

Sparta se ve druhém poločase zatáhla na svou polovinu hřiště a soustředila se jen na pozorné bránění. I proto přibývaly na domácí straně střelecké pokusy a při Rojkově dorážce v 72. minutě byl Bičík hodně rád, že domácí hráč vyslal jen slabý pokus.

Hosté v závěru ještě posílili defenzivu příchodem Homoly, ale k ubránění výsledku jim to stejně nepomohlo. Domácí vrhli všechny do útoku a jejich bojovnost a nadšení slavily úspěch: v 87. minutě si totiž průbojný Rojka našel v šestnáctce odražený míč a křížnou střelou vyrovnal. Rojka sice nepatří k nejlepším ligovým střelcům, ale dává důležité góly. Na podzim svou trefou zařídil výhru na Spartě a vzal jí body i dnes.

Obrat dokonal další střídající hráč, kterého kouč Dušan Uhrin mladší poslal na hřiště až v 83. minutě. Sparťané znovu zaspali v šestnáctce a Pecka z podobného místa jako před ním Rojka hosty definitivně odřízl od bodů. Jaroslav Hřebík podruhé na jaře na lavičce Sparty prohrál.

Dušan Uhrin ml., trenér Boleslavi: "O výsledku se sice rozhodlo až v závěru utkání, ale šance jsme už měli před přestávkou. Byli jsme celý druhý poločas lepší a přišly zasloužené dva góly. Výhru jsme si proto určitě zasloužili."

Jaroslav Hřebík, trenér Sparty: "V prvním poločase jsme očekávali hru domácích na protiútoky a tak se zápas skutečně vyvíjel. My jsme až do přestávky kontrolovali hru. Jenže po změně stran domácí vsadili na nátlakový fotbal a převzali iniciativu, která je dovedla k zasloužené výhře."

Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:1 (0:1)
Branky: 87. Rojka, 90. Pecka - 45. Jun. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Kordula. ŽK: Skála, Palát, Bednář - Poborský, Johana, Zelenka, Matušovič, Sivok. Diváci: 4960.
Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Skála, Vít, Palát - Cigánek (66. Rojka), Baranek (83. Pecka), Matějovský, Čáp (79. Jarolím) - Bednář, Sedláček. Trenér: Uhrin.
Sparta: Bičík - Petráš, Johana, Šimůnek (90. Urbánek), Kadlec - Poborský, Zelenka, Sivok, Matušovič - Pacanda (68. Čech), Jun (76. Homola). Trenér: Hřebík.
Tabulku soutěže najdete ZDE
26. kolo první fotbalové ligy:
Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:1
Opava - Blšany 1:2
Slovácko - Liberec 1:1
Neděle 8. května:
Jablonec - Olomouc
Teplice - Příbram
Drnovice - Zlín

Reklama

Související témata: