Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 0:1Pod Jarolímem stoupají Středočeši vzhůru. Vyhráli i v Teplicích a už jsou třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Ščuk 0 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Úspěšné jarní tažení Mladé Boleslavi pokračuje, neboť na jaře bodovala ve všech pěti utkáních. Tentokrát pod vedením nového trenéra Karla Jarolíma dokázala vyhrát v epilogu k 21. ligovému kolu na teplických Stínadlech 1:0 a v tabulce se posunula na třetí příčku garantující účast v pohárové Evropě. A nic na tom nezměnilo, že hosté přijeli bez útočníků Nešpora a Chramosty, neboť stejně jako v minulém kole s Duklou je zastoupil autor jediného gólu Ščuk.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chukwudi Chukwuma z Teplic (vpravo) se snaží obejít Jana Štohanzla z Mladé Boleslavi.

Článek

Vlažně a hlavně hodně opatrně začaly oba celky duel o třetí příčku, i když pravdou je, že domácí v základní sestavě s nigerijským mladíkem Chukwudim i z Chomutova vypůjčeným Klimplem byli přece jen o trochu aktivnější. Nic platné jim to však nebylo, neboť úvodní velkou šanci si připravil Jarolímův tým.

A první rychlý výpad mu k tomu po dvaceti minutách stačil. Neobsazený Bořil však po centru Štohanzla hlavičkoval jen do tyče, takže na Jablonském bylo, aby své mužstvo odkopem spasil.

Teplice odpověděly Vachouškovou bombou míjející bránu, hlavičkou hodně agilního a běhavého Chukwuda a především několika závary před mladoboleslavskou bránou, jež se rodily vesměs po standardních situacích. Na zhuštěnou a dobře organizovanou soupeřovu obranu to bylo ovšem málo.

Nůžky Chukwadovi nevyšly

V nástupu do druhé půle se pokusil Chukwuda o efektní, i když nepovedené nůžky, Litsingi pálil z hranice šestnáctky tvrdě, ale přímo do náruče Diviše, po hodině hry pak hlavičkoval střídající Bratanovič do tyče a Ljevakovič trefil bombou z dálky břevno.

I tento výčet svědčí o tom, že si domácí vynutili po změně stran převahu. Zákonitě, neboť zpřesnili kombinaci, zvýšili pohyb a i několika nápady se blýskli, takže k vedení byli blíž.

Branku však nevstřelili a po standardní situaci sami pykali. Po nacvičeném signálu začínajícím Jarolímovou standardkou a Magerovým centrem totiž hlavičkující Ščuk stejně jako v minulém kole proti Dukle jediným gólem zápas rozhodl.

Teplicím už ani závěrečné vzepětí nepomohlo. Na vyrovnání se nezmohly, bodově vyšly i v druhé konfrontaci s Mladou Boleslaví naprázdno a třetí příčku musely vyklidit právě svému přemožiteli.

Teplice - Mladá Boleslav 0:1
Branku: 77. Ščuk. Rozhodčí: Franěk - Vysloužil, Galo. ŽK: Vachoušek, Klimpl, Ljevakovič - Rosa, Kúdela, Diviš. Diváci: 4128. Poločas: 0:0.
Teplice: Grigar - Vondrášek (86. Salami), Jablonský, Klimpl, Krob - Nivaldo, Ljevakovič, Vachoušek, Litsingi (75.Vůch) - Chukwuma (55. Bratanovič), Jindráček. Trenér: Ščasný.
Mladá Boleslav: Diviš - Bořil (67. Magera), Kysela, Rosa, Dosoudil - Kúdela, D. Jarolím, Štohanzl, Ščuk, Zahustel (74. Šultés) - Koreš (84.Bartl). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: