Hlavní obsah

FANTASY: Zelenka ve 21. kole propadl! Zlepšení má přinést nová taktika

Našemu expertovi Luďkovi Zelenkovi minulé kolo Fantasy ligy vůbec nevyšlo. Překvapení bylo více než dost. Baník potrápil a obral Spartu, Slavia odevzdala všechny body Jihlavě a ani remíza Dukly proti Příbrami se moc nečekala. Celkový zisk 43 bodů řadí Zelenku do průměru, a co se týče pozic v Dream Teamu, tak netrefil ani jednoho hráče. S jakou sestavou vyrukuje Luděk Zelenka pro 22. kolo, to se dočtete v následujících řádcích.

Branku stráží mladoboleslavský Diviš, kapitánem bude útočník Plzně Wágner.

Článek

"Na 22. kolo přicházím s drobnou změnou, tedy návratem k osvědčenému sázení na hráče, kteří mají formu (tudíž i vyšší cenu) a ve svých týmech platí za nadstandardní borce. Dokonce jsem změnil i svůj tradiční systém rozestavení a o víkendu vyzkouším model 4:4:2. Opět se soustředím na týmy, které mají lehčího soupeře a dá se předpokládat jejich výhra nebo alespoň gólová úspěšnost.

To nejvíc platí o Spartě, která hostí nováčka ze Znojma a těžko se najde někdo, kdo by pochyboval o vítězství Letenských. Já si do sestavy vybral tradiční hráče, kteří mají ve Fantasy lize nejvíc bodů. Bek Costa je ozdobou ligy a dá se čekat, že jeho ofenzivní výpady budou platit i na znojemskou defenzivu.

Sparta si dokráčí k pohodlné výhře

Podobnou aktivitu čekám i od Dočkala, který teď sice nemá takovou formu, ale stejně je to výborný hráč se skvělou přihrávkou i střelou. Na hrot musím dát nejlepšího střelce ligy - Lafatu, který se určitě prosadí. Podobně věřím Plzni v domácí bitvě s Libercem a Boleslavi, která hostí Slavii. Diviš zářil už v pondělí v Teplicích a nulu udrží i v domácím duelu. Štohanzl sice v poslední době tolik zápisů do statistik nemá, ale je vždy velmi aktivní a do šancí se dostává.

V dresu Viktorie čekám gólovou erupci od Wágnera, který sice tolik prostoru od Dušana Uhrina nedostává, ale vždy když nastoupí, tak je velmi nebezpečný. Bohemka od nástupu nového kouče Klusáčka neprohrála a bod ze Znojma doma, podle mého, potvrdí s podobně ohroženou Ostravou. Kalina je nedílnou součástí defenzívy klokanů, a pokud se něco přihodí v útoku, tak je u toho Hora, který sice nemá kanonýrské předpoklady, ale snahou a pílí se řadí k ligové špičce.

Obranný val jsem doplnil o kreativního teplického záložníka Nivalda, který je v každém zápase v šanci a čekám, že se mu povede i v zápase na jablonecké střelnici. Posledním bekem je pak i kvůli finanční tísni voják z Julisky, Matěj Hanousek, který sice v minulém kole nehrál, ale je to talent a v duelu na Srbské ho trenér Kozel využije. Celkově čekám bodově úspěšné kolo, můj odhad je 65 bodů. To samozřejmě souvisí se střeleckou potencí hráčů, která se zvedá a 22. kolo bude v tomto ohledu nadprůměrné."

Reklama

Související témata: