Hlavní obsah

Míče jsem se nedotkl, divil se podle zápisu autor vyrovnávací trefy Příbrami Krbeček

Příbram

Příbramský defenzivní záložník Tomáš Krbeček (28) se stal v pondělní dohrávce 26. kola Gambrinus ligy se Znojmem hrdinou. Byl mu připsán vyrovnávací gól v posledních vteřinách nastavení. „Ani jsem se míče nedotkl,“ divil se po zápase.

Foto: Petr Eret, ČTK

Příbramský obránce Milan Mišůn (vpravo) vede míč před záložníkem Znojma Davidem Helískem.

Článek

Oficiálně vám byl připsán vyrovnávací gól. Čím jste ho vstřelil?

Zeman poslal od rohového praporku centr. My tam skákali tři do souboje, a myslím si, že to byl nakonec vlastní gól. Nejsem si vědom toho, že bych se některou částí dotkl míče, jestli jo, tak minimálně. Ale spíš ne...

Kdo ho podle vás dal?

Byl tam chumel, od někoho se to odrazilo, ale nevím od koho, ode mě to nebylo. Nerad bych si přisuzoval něco, co jsem nezařídil. Podle mne byl vlastní, ale nevím, od koho ze znojemských se míč odrazil. Ačkoliv není podstatné, kdo ho dal, hlavně, že máme alespoň bod. Pokud mi ho připsali, tak mám na jaře třetí. Zaplať Pánbůh za to.

Hodně vám v závěru pomohl v šestnáctce hostí váš gólman Hruška...

Vždycky, když přijde druhý brankář do vápna, tak tam vyvolá zmatek. Znám to, když bráním a přijde soupeřův brankář. Je to strašně nepříjemné. Upoutá pozornost, může se to od něj odrazit, takže Aleš tam udělal rozruch. Hlavně to byl ale výborný balón od Zemana. Tam stačilo jít do souboje a od někoho se to odrazí. Což se stalo.

Nelitujete, že jste doslova promrhali první poločas a dostali gól?

Máme špatné začátky. Báli jsme se hrát a nevím proč. Sami hledáme odpověď, proč máme tak špatné první půle, a nenacházíme ji.

Neměli jste v hlavách, že vítězství nad Znojmem bude znamenat v tabulce třicet bodů a prakticky jistotu, že nespadnete?

Asi na nás dolehlo, že jsme si mohli v podstatě zajistit záchranu. Ale je nás tady dost zkušených na to, aby nám něco takového nesvázalo nohy. V první půli jsme nebyli schopni si vytvořit šanci, ani jsme pořádně neběhali.

Jak moc mrzí, že jste nevyhráli zápas, v němž o vašem vítězství snad nikdo nepochyboval?

Mrzí, ale když vyrovnáte v 94. minutě, musíte být rád za bod. Udrželi jsme Znojmo na vzdálenost, která byla před zápasem, takže je to dobré.

Nevadil vám hustým deštěm promáčený trávník?

Já mám déšť radši, je to lepší, než 30 stupňů, každý fotbalista má raději mokré hřiště.

Čím si vysvětlujete, že tolik mužstev hraje o záchranu?

Kromě Plzně a Sparty je liga vyrovnaná. Každý poráží každého.

Kolik bodů podle vás bude stačit k záchraně?

Máme jich osmadvacet. Doufám, že když uhrajeme ještě čtyři body, tak budeme zachráněni. Teď jedeme na Slavii, pak máme Jablonec, tak uvidíme. Z těchto dvou zápasů by se dalo uhrát šest bodů, ale i čtyři budou zlaté.

Reklama