Hlavní obsah

Jablonec vyhrál čtvrtý zápas za sebou, v Brně prolomil tradici

PRAHA

Jablonečtí fotbalisté zakončili ligový ročník ve velkém stylu. V Brně dnes vyhráli 2:1 a radovali se z prvního vítězství na hřišti tohoto soupeře; navíc z posledních čtyř zápasů vytěžili plný počet bodů. Rozhodující gól nasměroval do vlastní sítě domácí obránce Trousil.

Článek

Hosté se v úvodních minutách dostali dvakrát na dostřel brněnské branky, ale pak na dlouhé minuty vyklidili pole. Domácí tým získal převahu, ale přehrát pozornou jabloneckou obranu se mu dlouho nedařilo. Teprve v 28. minutě se po elegantní kombinaci se Sieglem a Zelenkou dostal do šance Švancara, ale místo střely ještě jednou přihrál, tentokrát už zbytečně.

Do vedení šli Brňané o pět minut později po rohovém kopu. Trousil vrátil odražený míč před branku, Švancarovo prodloužení Lovásik neudržel a kanonýr Zelenka byl opět ve správný čas na správném místě. Ze dvou metrů pro něho nebylo problémem zasunout míč do branky a vstřelit dvanáctý gól v sezoně, šestý v posledních třech kolech.

Obraz hry zůstal i po změně skóre stejný, ale Jablonec i tak dokázal vyrovnat. Jako blesk z čistého nebe zapůsobila Čížkova dělovka v 42. minutě. Jablonecký záložník vypálil téměř z třiceti metrů a brankář Václavík už míč na cestě do šibenice nezastavil.

Stejně jako na začátku prvního poločasu i vstup do druhé části režírovali Severočeši. Jejich akce ale končily už před brněnským pokutovým územím. Brno postupně vrátilo zápas do starých kolejí a mohlo jít znovu do vedení. Švancara se prokličkoval středem jablonecké obrany, zpětnou přihrávkou našel v pokutovém území Zelenku a ten z otočky nastřelil tyč.

O dvě minuty později odskočila Lovásikovi malá domů, ale měl štěstí, že Švancarovo vypíchnutí šlo nad břevno. V době, kdy už domácí zcela ovládli hru, přišel další smrtící úder Jablonce. Tentokrát se o něj přičinil domácí stoper Trousil, který si v 69. minutě srazil Michálkův střílený centr do vlastní branky.

Třetí gól hostů mohl dát hned z dalšího útoku Pokorný, který běžel sám na Václavíka, ale technickou střelou poslal míč těsně vedle. Evidentně otřesení domácí hráči se v závěru snažili o tlak, ale křečovitá snaha dlouho nevedla ani ke gólové šanci. Tu Brno nakonec přece jen vydřelo, ale Kroupovu hlavičku v 87. minutě Lovásik vytlačil ze šibenice na roh.

1. FC Brno - FK Jablonec 97 1:2 (1:1)
Branky: 33. Zelenka - 42. Čížek, 69. vlastní Trousil. Rozhodčí: Jílek - Chytil, Slavík. ŽK: Schuster, Had - Svojtka. Diváci: 1452.
Brno: Václavík - Schuster (75. Hlavatý), Trousil, Zúbek - Baláž, Siegl, Holek, Živný (50. P. Mezlík), Had - Zelenka, Švancara (80. Kroupa). Trenér: Kotrba.
Jablonec: Lovásik - Laštovka, Perišič, Hrotek, Nesvadba - Michálek, Klapka, Čížek, Loučka, Pokorný (72. Svojtka) - Šenkeřík (72. Smíšek). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: