Hlavní obsah

Arbitráž bude jednat o dluhu Slavie, ale i Drnovic a Opavy

PRAHA

Arbitrážní komise Českomoravského fotbalového svazu bude 20. června řešit stížnost Štěpána Vachouška na nesplácení dluhu Slavie Praha, ale i podobné nároky hráčů vůči Drnovicím a Opavě. Vachouškova pohledávka je zdaleka nejvyšší, dosahuje skoro devíti set tisíc korun. Řekl to sekretář arbitrážní komise Petr Doležal.

Foto: archiv

Štěpán Vachoušek

Článek

Vachouškův návrh na řízení už dorazil na svaz, komise jej společně s devíti dalšími případy projedná na svém pravidelném měsíčním zasedání. Na Slavii se ale nemusejí zatím obávat akutní hrozby zastavení přestupů. "Zatím jsme obdrželi návrh na řízení. Pokud se obě strany nedohodnou, na zasedání teprve stanovíme lhůtu ke splacení a teprve po jejím vypršení můžeme sáhnout k nějakým sankcím," řekl Doležal.

Zástupci Slavie jsou u arbitráže častými hosty: své pohledávky u komise letos řešil bývalý kouč Miroslav Beránek i Liberec, jenž požadoval doplatit 5,75 milionu vysokou pokutu za pozdní splácení částky za přestup Václava Kolouška. V tomto případě arbitráž stanovila Slavii dvouměsíční lhůtu.

Vachoušek, který odešel z pražského klubu před dvěma lety do Marseille a uplynulou sezonu odehrál v Austrii Vídeň, po svém bývalém zaměstnavateli požaduje 867.250 korun za nevyplacené bonusy za odehrané minuty. "Dluhu jsme si vědomi. Co nejdříve jej splatíme," řekl mluvčí Slavie Alexandr Kliment.

Vedle Slavie se na podobné starosti se splácením dluhů budou muset připravit v Drnovicích a v Opavě. Po Drnovicích, kterým jako jediným z ligových týmů neudělil svaz licenci na další sezonu, žádá jejich bývalý záložník Petr Bílek 432 tisíc korun, po Opavě si nárokuje současný jablonecký hráč Luboš Loučka 162 tisíc.

Vedle těchto kauz bude komise řešit spor Michala Ščasného s Viktorií Žižkov. Vedení druholigového klubu s obráncem uplatnilo opci smlouvy, která mu skončila, Ščasný však s takovým jednáním nesouhlasí.

Reklama

Související témata: