Hlavní obsah

Splnili jsme jen základní cíl, nejásal kouč Příbrami Čuhel. Jihlavský Rada se chválil

Příbramští fotbalisté se navzdory vysoké porážce 0:3 v Jihlavě definitivně zachránili v Gambrinus lize, ale domů cestovali s rozpaky. Ani na patnáctý pokus se jim nepodařilo venku uspět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Petr Čuhel

Článek

„Nechtěli jsme, aby nám pomáhala Olomouc. Hodlali jsme si to uhrát sami. Jenže jsme si zase přijeli k soupeři jen zahrát fotbal. Přestože herně nebyl mezi námi a Jihlavou velký rozdíl, domácí na rozdíl od nás dokázali střílet branky," netajil naštvání brankář a kapitán Příbrami Aleš Hruška. „Pocity jsou to hodně smíšené," připustil.

V podobném duchu hovořil i trenér středočeského týmu Petr Čuhel. „Bohužel venku nejsme schopni dát gól. To, co neproměnil na začátku druhé půle kupříkladu Pilík, je donebevolající. Sami jsme naopak laciné branky inkasovali. Základní cíl zachránit se jsme sice splnili, avšak bodů jsme měli určitě uhrát víc. Spokojeni rozhodně nejsme," tvrdil Čuhel.

To Jihlavští dosáhli už na 37 bodů, což je nejvíc v jejich ligové historii. „Jsem hrozně rád, že jsem k tomu mohl napomoct. Musím se pochválit," usmíval se dobře naladěný kouč Petr Rada, od jehož příchodu na Vysočinu po 15. kole jsou Jihlavští po Spartě, Plzni a Mladé Boleslavi čtvrtým nejúspěšnějším mužstvem nejvyšší soutěže. „Jsem hrozně rád, že jsme se zachránili v předstihu a mohli jsme poslední zápasy absolvovat už v klidu. I tak ale klukům vtloukám do hlav, že musí ke každému utkání přistupovat se stoprocentním nasazením. Proti Příbrami mě poslechli," potěšilo ho.

Rada byl spokojenější s výkonem svého mužstva v prvním poločase. „Po přestávce jsme už často přenechávali prostor hostům, avšak brankář Hanuš nás naštěstí několikrát podržel. Teď jenom abychom se ještě důstojně rozloučili se sezónou za týden ve slavnostní atmosféře na Spartě," připomněl, že jeho celek bude u toho, když Pražané budou přebírat mistrovský pohár.

Reklama

Související témata: