Hlavní obsah

Z nejhoršího jsme se vyhrabali, věří po obratu v Jablonci kouč Klokanů Klusáček

Jablonec

O mohutný ligový finiš se pokoušejí fotbalisté Bohemians Praha 1905. V předposledním kole urvali tři body na půdě Jablonce po vítězství 2:1 a rázem mohou živit reálné naděje na záchranu v soutěži. Však také po závěrečném hvizdu prožívali nelíčenou radost nad tím, že momentálně opustili sestupové příčky v tabulce. Trenér Luděk Klusáček ale i navzdory úspěšnému výsledku zachoval klidný výraz s vědomím, že do konce ligy zbývá ještě jedno kolo. Až v něm se definitivně rozhodne o pořadí v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček po utkání se Slavií.

Článek

Zápas měl pro záchranářské ambice klokanů nesmírný význam. Jak jste ho viděl?

Chtěli jsme hrát od začátku aktivně. První poločas se nám přitom nevydařil. Byli jsme málo odvážní, hráči se příliš nenabízeli do volných prostorů a nepotkávali se často s míčem. A zaslouženě jsme prohrávali. Ve druhém poločase se nám povedlo vyrovnat díky zvýšenému úsilí. Obě mužstva bojovala až do konce, ale byli jsme šťastnější. Sportovně uznávám, že stejně mohli vyhrát i domácí. O to víc si cením obratu.

Co o něm rozhodlo?

Odvaha našich hráčů. O přestávce jsem přitom musel zvednout hlas, abych mužstvo vyburcoval.

Jak je pro vás velkou výhodou, že záchranu máte takříkajíc ve vlastních rukou?

V Jablonci to bylo pro nás mimořádně důležité utkání, jelikož jsem byl stoprocentně přesvědčen, že Olomouc nad Znojmem vyhraje. Upřímně řeknu, že stav kolem Znojma narušuje regulérnost soutěže. Hrát s ním teď je něco jiného, než dříve. Tamní mužstvo asi ví, že realita je taková, že patrně sestoupí. Co se nás týče, výhru z Jablonce beru jen jako krok na cestě k záchraně. Příště jsme doma, kde se nám hraje lépe, ale narazíme na Plzeň, která je kvalitativně výš než Jablonec. Tím se to srovnání obou našich soupeřů z posledních dvou kol vyrovnává.

Už přemýšlíte o sobotním ligovém vrcholu?

Nynější čtrnácté místo by nám stačilo, ale rozhodující bude opravdu až závěr. Je dobré, že zápas o všechno uvidí naši skvělí fanoušci. Věřím, že jsme se z toho nejhoršího vyhrabali a že finiš zvládneme. Nepřestával jsem doufat ani v nejtěžších chvílích, tedy po porážkách se Slavií a v Mladé Boleslavi.

Budete sledovat vystoupení Olomouce v Liberci? Ostatně, severočeský klub znáte z vlastního hráčského angažmá pod Ještědem.

Ano, ale to je jiné mužstvo než kdysi. Vždyť jsem z Liberce pryč už asi patnáct let. Chci věřit, že poslední kolo proběhne sportovně a regulérně. Jako bývalý Liberečák Slovanu přeji jistotu předkola Evropské ligy, ale pro nás by bylo příjemnější, kdyby musel v sobotu o poháry ještě hrát. Ať je na prvním místě čest a morálka.

Podaří se Bohemians 1905 zachránit prvoligovou příslušnost?
Ano
71,5 %
Ne
28,5 %
Celkem hlasovalo 1027 čtenářů.

Reklama