Hlavní obsah

Hušbauer dostřílel, v Mladé Boleslavi se vykartoval. Šance pro Lafatu!

Mladá Boleslav

Sparťanský záložník Josef Hušbauer sice přispěl parádní trefou ke čtyřgólovému debaklu fotbalistů Mladé Boleslavi, ale tím pro tuto ligovou sezónu dostřílel. Teď musí čekat, jestli mu bude osmnáct branek stačit na korunu krále ligových kanonýrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Josef Hušbauer (vpravo) v jednom ze soubojů s Ondřejem Zahustelem z Mladé Boleslavi

Článek

„Určitě to byl faul, ale v takovém zápase podle mne byla žlutá zbytečně přísná. Nebylo to nic hrozného. Pochopitelně mě mrzí, že poslední zápas nebudu na hřišti. Nejde o to, jestli udržím třígólový náskok před Davidem Lafatou, ale o tu atmosféru. Po zápase dostaneme pohár a já bych si to raději užil na trávníku," přiznal smutně Hušbauer.

Svůj gólový účet, ale mnohem v nižších patrech, navýšil i Roman Bednář, který vyrazil do velkého fotbalu právě v Mladé Boleslavi. „Už je to dlouho," pokýval hlavou. „Za gól jsem samozřejmě rád, každý je dobrý. Sice jsem pořád žolík, ale ono to funguje," pravil s úsměvem.

Spokojený s hrou i výsledkem byl sparťanský kouč Vítězslav Lavička, který vysoké vítězství přisuzoval především větší aktivitě svých svěřenců. Nechal také na lavičce reprezentanty Dočkala, Krejčího a Váchu. „Jednak měli náročný reprezentační zápas, a také jsme si chtěli otestovat další hráče," vysvětlil. „Co mne mrzí, je zraněný kotník Hybše a čtvrtá karta Hušbauera," posteskl si. Nad dotazem, zda v boji o krále ligových střelců pošetří proti Jihlavě Davida Lafatu, který Hušbauera stíhá, se jen pousmál a vzhledem ke střelecké potenci týmu pravil mnohoznačně: „Ale my ten poslední zápas chceme vyhrát..."

Mladík nezklamal

Hrdinou domácího týmu byl i přes čtyři obdržené branky debutující dvacetiletý gólman Hidajet Hankič, syn bosenských rodičů, který se narodil v Rakousku, ale už přes dva roky je v mladoboleslavské juniorce. „Na jednu stranu to je krásné, když debutujete doma proti Spartě, ale čtyři góly... Já nepřemýšlím tak, že jsem je třeba nemohl chytit, vždycky si říkám, že se dá chytit každý gól. Snad jsem úplně nezklamal," vzdychl výborně česky mluvící mladík.

„Možná mohl mít ten druhý Hušbauerův, ale nechali jsme mu tam dost prostoru. Spoustu dalších střel chytil. Rozhodně nezklamal a nebyl příčinou naší porážky," ohodnotil mladíka mladoboleslavský kouč Karel Jarolím. Přiznal, že jeho svěřenci situaci Spartě usnadnili. „Hlavně v prostorech, v nichž se rozhoduje, jsme Spartě nechali dost času i prostoru. V první půli jsme to ještě podtrhli vlastním gólem. Totéž platí o brankách Přikryla a Hušbauera. Ale Sparta vyhrála zaslouženě, to nezpochybňuji," pravil z výsledku zklamaný Jarolím.

Reklama