Hlavní obsah

Varování pro Slavii. Ostravský Šrom se namlsal a do konce ligy chce stihnout ještě jednu nulu

Ostrava

Pro Slavii špatná zpráva. Ostravský gólman Vojtěch Šrom se náramně namlsal a po nule vychytané v minulém kole v Teplicích chce další. Samozřejmě při ligovém loučení v sobotu na Bazalech proti Pražanům. „Jsem rád, že jsem udržel první čisté konto v ligové kariéře, do konce sezóny bych rád ještě jedno,“ svěřoval se.

Foto: Sport.cz

Ostravský gólman Vojtěch Šrom by do konce ligy rád dosáhl ještě na jedno čisté konto.

Článek

Po půlročním čekání se šestadvacetiletý brankář vyrůstající a celou dosavadní kariéru trávící v Olomouci dostal mezi ostravské tyče v hodně prekérní situaci.

Kuriózně právě v Olomouci a navíc v momentě, kdy se zranila gólmanská jednička Baníku. Pavlenka dostal gól, navíc se zranil a musel z placu. Než se ale Vojtěch Šrom v ostravské bráně pořádně rozkoukal, dostal gól také. Jeho tým v tu chvíli prohrával už 0:2 a naděje na bodový zisk devalvovaly na minimum.

A aby toho nebylo dost, olomoucký Pospíšil napálil míč z trestného kopu do tyče. To bylo ale také všechno, co Šrom v ligové premiéře Hanákům dovolil. Dál už chytal jako z partesu, své mužstvo několikrát podržel a to nakonec dokázalo výsledek otočit a v Olomouci 3:2 vyhrát.

„Vedl si jako Superman. Ostatně, když triko se Supermanem nosí, musí si mezi tyčemi jako Superman i počínat," kvitoval výkon náhradníka mezi ostravskými tyčemi trenér Baníku Martin Svědík.

Supermana nosí na trenkách

„Nikoli triko, ale spoluhráči mně pomohli. Měl jsem výhodu, že jsem se do týmu dostal v momentě, kdy Baník sérií výher nejhorší starosti se záchranou odvrátil a byl rozjetý. A pro přesnost - Supermana nemám na triku, ale na trenkách. Klidně předvedu," korigoval trenérovou poznámku Šrom.

Po výtečném výkonu v premiéře už v ostravské bráně zůstal. Vychytal domácí výhru s Jihlavou, v Teplicích pomohl Baníku k remíze a definitivní záchraně dokonce čistým kontem. Prvním v kariéře poté, co Litsingimu zlikvidoval penaltu, kterou sám zavinil.

„V první chvíli mně zatrnulo, abych po zákroku na Litsingiho nedostal červenou. Faul to byl, penaltu zapískal sudí právem, ale vyloučení by se mně zdálo přece jen přísné," přiznával Šrom, že si prožil v první půli hodně horkou chvíli. I proto se tolik radoval, když domácímu exekutorovi Litsingimu penaltu zlikvidoval a svůj úlet odčinil.

„Zase až taková věda to nebyla, protože jeho slabá polovysoká střela se dala i chytit," nedělal ze zlikvidovaného pokutového kopu zase až takovou vědu.

To čisté konto mu dělalo radost mnohem větší, neboť znamenalo zisk potřebného bodu a tudíž definitivní záchranu Baníku v lize.

Chce být jako Blažek

„Doufali jsme, že se už v Teplicích definitivně zachráníme, což se opravdu povedlo. A to přesto, že jsme si odvezli jen bod, i když jsme chtěli tři. Obrovská úleva," přiznával Šrom potěšený tím, že k záchraně svým výkonem zase přispěl a řekl si o místo v bráně natrvalo.

„Doufám, že teď budu jako Jarda Blažek a chytat budu do padesáti. A že i čistá konta budu přidávat. Alespoň jednu vychytanou nulu bych do konce sezóny rád přidal," narážel na poslední zápas v sobotu na Bazalech proti Slavii.

Pro Pražany nepříjemné gólmanovy choutky. I kdyby dopadl Baník podobně jako oni a branku rovněž nedal, mohla by pro ně mít bezgólová remíza fatální následky. Hlavně by neměli záchranu ve své moci.

Reklama

Související témata: