Hlavní obsah

Sparťan Polom jde hostovat na Julisku, Dukla získala i teplického Čajiče

Praha

Premiéru v základní sestavě Sparty si odbyl v minulé sezóně ve velkém derby se Slavií. Přestože obstál, v nabité konkurenci stoperů se zatím na Letné trvale neprosadil. Proto fotbalový obránce Roman Polom odchází ze Sparty na roční hostování do sousední Dukly. Ta reaguje na mizerné jaro přestavbou kádru, získala také Čajiče z Teplic a dva nové hráče ze Slovenska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Romana Poloma ze Sparty Praha (vlevo) stíhá teplický Franci Litsingi.

Článek

Doplatil na pohárové vyřazení s Häckenem. Roman Polom (22) nastoupil za Spartu v prvním soutěžním zápase této sezóny, ligu si však nezahrál ani jednou. Na Letnou se navíc z Liberce vrací Radoslav Kováč, a tak člen Hřebíkovy stříbrné devatenáctky celý příští ročník stráví na hostování v Dukle.

Tím ale posilování na Julisce zdaleka nekončí. Dvouletou smlouvu s Duklou od příštího ročníku podepsal slovenský brankář Martin Chudý (25) z Vlašimi a o rok delší kontrakt uzavřel s Pražany jeho krajan záložník Jakub Považanec (23) z Banské Bystrice.

„Vedení klubu dalo jasně najevo, že po třech úspěšných letech v první lize dojde během léta k přestavbě kádru A-týmu. Příchod těchto tří mladých hráčů je toho důkazem," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Günter Bittengel.

Tři cizinci se představují

Chudý od letošní zimy chytá v druholigové Vlašimi. „Martin má zkušenosti z první slovenské ligy. Je to ambiciózní gólman, který vytvoří společně s Filipem Radou dobrou dvojici do další sezóny. Považanec patří k nejtalentovanějším záložníkům na Slovensku a jsme přesvědčeni, že oživí ofenzivu našeho týmu," dodal.

Čtvrtým úlovkem Dukly pak je Bosňan Aldin Čajič (21), ofenzivně laděný záložník z Teplic. Po skončení smlouvy přichází jako volný hráč, je členem bosenské reprezentace do 21 let.

„S Aldinem jsme se dohodli na tříletém kontraktu. Jde o ofenzivně laděného záložníka, který umí góly jak střílet, tak připravovat. Jsme přesvědčeni, že nám svými schopnostmi pomůže zvýšit ofenzivní produktivitu," očekává Bittengel.

Odchod do Jablonce naopak hlásí španělský krajní obránce José Antonio Romera.

Reklama

Související témata: