Hlavní obsah

Lafatu vybídl první titul k osobnímu rekordu. Tolik piv nevypil za celý život...

Praha

Korunu krále střelců sice neobhájil, přesto bilancuje životní sezónu. Dočkal se vysněného prvního mistrovského titulu v kariéře a trofej navíc převzal jako první. Útočník David Lafata dovedl fotbalisty Sparty jako kapitán k double a bodovému rekordu české ligy. V posledním utkání s Jihlavou (4:1) se jednou trefil a nakonec mu moc nechybělo, aby ještě dva góly přidal a dorovnal 18 gólů svého parťáka Hušbauera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Sparty David Lafata slaví životní sezónu...

Článek
Fotogalerie

Titul jste získali již po 27. kole. Ještě máte sílu slavit?

No právě, my už slavíme delší dobu... (smích) Ještě se do toho dáme, ale nemůžeme si zase okrajovat dovolenou. Já nejsem zvyklý takhle slavit. Navíc mi stačí málo, ale tolik piv jsem nevypil za celý život. Ale taky jsem nikdy nevyhrál titul. Nejsme žádní alkoholici, ale titul se zkrátka nevyhrává každý den.

Do Sparty jste přišel v polovině minulé sezóny. Teď nemusíte litovat.

Největší část kariéry jsem strávil v Jablonci a tam nám to jednou o bod uteklo a byli jsme druzí, jinak byly úspěchem poháry. Abych se přiznal, v přestup do Sparty jsem nedoufal, natož abych vyhrál titul a double. Byla to životní sezóna.

Nemrzí vás, že jste zahodil další šance, abyste se dotáhl na parťáka Hušbauera?

Na krále střelců jsem nemyslel. A Pepovi korunu přeju. Myslím, že si ji zaslouží, navíc nás svými góly táhl k titulu. Na jednu stranu bychom byli rádi, aby tady zůstal, ale na druhou kéž by mu to pomohlo k nějakému dobrému zahraničnímu angažmá.

Diváci již pět minut před koncem vtrhli na hřiště. Neměl jste strach, že se zápas nedohraje?

To se nám nelíbilo. Chápu, že fanoušci byli netrpěliví, ale mohli to vydržet. Naštěstí si to uvědomili a stáhli se, takže se zápas dohrál.

Před fanoušky jste do kabiny prchali hned dvakrát...

Po přerušení zápasu jsme se s rozhodčím a klukama z Jihlavy domluvili, že nastavený čas dohrajeme co nejblíž u tunelu, abychom mohli rychle utéct. Proto jsem pak stál u postranní čáry. Protože už nejsem nejrychlejší, tak abych to stihnul. (smích)

Reklama

Související témata: