Hlavní obsah

Fotbalisté Liberce získali slovenské posily Obžeru a Hamuláka

Liberec

Fotbalisté Liberce získali před novou sezónou dvě slovenské posily. Na sever Čech přestoupil záložník Branislav Obžera, který podepsal s klubem roční smlouvu, na roční hostování s opcí pak přišel útočník Michal Hamulák. Řekl to tiskový mluvčí Slovanu Lukáš Váňa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se chystají na zápasy druhého předkola Evropské ligy s MFK Košice.

Článek

Oba hráči se už představili v přípravných zápasech Liberce. Dvaatřicetiletý Obžera naposledy působil v rakouském Bad Ischlu, má zkušenosti z evropských pohárů i ze slovenské reprezentace, za kterou nastoupil v šesti duelech.

Do Liberce ho přilákalo i to, že bude hrát předkolo Evropské ligy. "Slovan patří mezi top kluby v Čechách a navíc hraje Evropskou ligu. Nebylo nad čím přemýšlet, Slovan je velmi atraktivní adresa," uvedl pro klubový web Obžera.

O jeho příchod se zasadil nový slovenský trenér Liberce Samuel Slovák. "Se Samem se známe jako hráči, teď budu mít šanci poznat ho jako trenéra. Věřím, že se nám bude dařit. Kabina mě přijala dobře, některé kluky znám, někteří znali mě," dodal.

Třiadvacetiletý Hamulák by měl zvýšit konkurenci v útoku. V minulé sezóně vstřelil za Michalovce 26 branek a stal se nejlepším kanonýrem druhé slovenské ligy.

Reklama

Související témata: