Hlavní obsah

Slavia dál sbírá nové hráče, na hostování přišel Petr

Praha

Fotbalová Slavia Praha pokračuje s obměnou kádru. Z prvoligových týmů patří v tomto směru k nejaktivnějším. Další posilou vršovického klubu se stal ofenzivní záložník Jakub Petr, který přišel do Edenu na roční hostování z Olomouce s následnou opcí na přestup. Informovaly o tom internetové stránky Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Petr (vlevo) ještě v dresu Slovácka a Moustapha Ndiaye z Bohemians.

Článek

"Jsem nadšený, že se nám podařilo získat hráče kvalit Jakuba Petra, který by měl jednoznačně zvýšit produktivitu týmu v ofenzivní části," uvedl sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

"Je to mladý fotbalista, který už má ale dost zkušeností z první ligy. Hledali jsme hráče, který přinese větší efektivitu, takže si od Jakuba slibujeme góly i asistence," dodal Kisel.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč v minulé sezóně hostoval z Olomouce ve Slovácku a v 27 ligových zápasech si připsal tři branky. Celkem má na kontě v nejvyšší soutěži 142 startů a 19 gólů.

"I když v Olomouci chtěli, aby zůstal kádr pohromadě, tak jsem rád, že si zahraji opět první ligu a navíc za Slavii. Chtěl bych poděkovat Olomouci, že mě pustila," uvedl Petr. "Slavia je tradičním a velkým ligovým klubem, těším se," dodal bývalý mládežnický reprezentant.

Slavii už v letní pauze posílili stoper Martin Latka a záložník Jiří Bílek. Na testech jsou v týmu ofenzivní záložníci Milan Černý se Srbem Vukadinem Vukadinovičem a nově odchovanec klubu útočník Petr Hošek. Naopak hned devět hráčů z minulé sezóny v Edenu skončilo.

Reklama

Související témata: