Hlavní obsah

Odkud přiletí do Teplic případná posila? Ze vzduchu, říká trenér Ščasný s úsměvem

Teplice

Kádr fotbalistů Teplic neprošel během letní přestávky zatím velkými změnami. Trenér Zdeněk Ščasný tak pracuje v podstatě se stejnými hráči jako na jaře. Dlouhodobě ale bude chybět po operaci se zotavující záložník Vachoušek, naopak po návratu z hostování bojují o místo Krátký, Táborský i ze Sparty přicházející Jirásek. „Jsem rád, že se po půlroční pauze zaviněné zraněními vracejí do sestavy Mahmutovič a Lüftner,“ říká zkušený kouč v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

Článek

Počítáte ještě s doplněním kádru?

V úterý by měl přiletět jeden útočník. Věřím, že se v Teplicích objeví. Znám ho, ale chceme ho aspoň tři až čtyři dny vyzkoušet, v jakém je zdravotním i kondičním stavu.

Odkud přiletí?

Ze vzduchu (úsměv). Je to cizinec. Víc nenaznačím, uvidíme. Případné přesuny striktně neuzavíráme, ale předpokládám, že by to mělo být přece jen všechno. Spíš se s některými hráči budeme loučit.

Jak se vám zamlouvalo soustředění v Modré u Děčína?

Stejně jako loni jsme našli krásné prostředí a nádherné podmínky. Proběhlo to, jak mělo. Vzhledem k ustálenému kádru jsme nedělali nové věci, ale snažili jsme se některé prvky zdokonalit. Na tom nevidím nic výjimečného.

Co říkáte na „divokou" remízu se Žižkovem 4:4?

Musím zápas rozdělit. V momentě, kdy hrála tzv. normální nebo stabilní sestava, měla hra svoji tvář a mohli jsme vést 5:0, kdyby Mahmutovič proměnil penaltu. Soupeř dal ze dvou střel dvě branky. Po hromadném vystřídání z toho byl chaos. Nejde o to, že jsme remizovali, ale někteří hráči ukázali strašně málo na to, aby tady zůstali.

Jaký vás čeká další program?

Na středu máme naplánovaný další zápas, ale je spojený s cestováním, což se mi moc nelíbí. Když by z toho sešlo, zvolili bychom jiný přátelák.  A v sobotu bychom měli hrát s německým týmem.

Reklama

Související témata: