Hlavní obsah

Do brány Dukly se dostal z nouze. Dvěma vychytanými nulami si Chudý řekl o to, aby v ní zůstal

Mladá Boleslav

Dostal se mezi tyče vlastně z nouze, neboť stabilní gólmanská jednička Dukly Filip Rada se zranila a začátek ligy nestihla. Co jiného trenérovi Kozlovi zbývalo, než v prologu s Ostravou ukázat na slovenského brankáře Martina Chudého, kterého na Julisku přivedli z druholigové Vlašimi? První dvě kola nejvyšší domácí soutěže se naplnila a Pražané si libují. Náhradník z nouze se pro ně stal ternem, neboť jako jediný ze všech ligových gólmanů udržel v obou odchytaných zápasech čisté konto.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ostravský útočník Francis Narh (vpravo) ohrožuje branku Dukly. Ve skluzu obránce Pražanů Lukáš Štetina, uprostřed brankář Martin Chudý.

Článek

„Těší to, samo sebou, ale není to jen moje zásluha. Celé mužstvo výborně bránilo. A obrana přede mnou si počínala znamenitě," odmítal pětadvacetiletý gólman chválu, která se na něho i v Mladé Boleslavi hrnula.

V podzimním prologu na Julisce proti ostravskému Baníku vychytal nulu, v Mladé Boleslavi, kde Dukla v minulosti ještě nikdy nebodovala, přidal druhou.

„Po přestupu z Vlašimi jsem věřil, že bych se mohl do brány dostat, ale první dvě utkání s nulou jsem rozhodně nečekal. I pro mě je to příjemné překvapení," netajil Martin Chudý, který nejvyšší soutěž okusil už na Slovensku. V Nitře odchytal osmapadesát zápasů slovenské ligy, jenže pak si ho vyhlédl trenér Petržela a zlákal ho k přestupu do Vlašimi. Do druholigové Vlašimi...

„Věděl jsem ale, že bude záležet jen na mě. Na tom, jak si povedu a jaké výkony budu podávat. Věřil jsem, že by si mě mohl někdo z ligy všimnout," přiznával Chudý, že ze svých ambicí neslevil.

Zůstane dál v brance? To Chudý netuší

Přestup na Julisku a zranění Filipa Rady, letité brankářské jedničky mezi tyčemi Dukly, mu je pomohlo naplnit.

„Teď už se ale Filip dává zdravotně dohromady, takže nevím, co bude dál a zda v bráně zůstanu. Jasně, že bychom chtěli chytat oba... Ale ať bude mezi tyčemi kdokoli z nás, podstatné bude, aby se dařilo mužstvu. Aby Dukla vyhrávala a držela se v tabulce nahoře," přál si brankářský objev z Julisky, který se jak v závěru utkání s Baníkem, tak i deset minut před koncem duelu v Mladé Boleslavi zaskvěl skvostným zákrokem, jímž udržel čisté konto a svému týmu dopomohl k bodům.

Na Julisce lapil ránu ostravského Kukece, v Mladé Boleslavi deset minut před koncem zlikvidoval střelu domácího Ščuka.

„S blížícím se závěrem jsem věděl, že budu muset vytáhnout nějaký důležitý zákrok a mužstvu pomoci. Jsem rád, že se to i podruhé podařilo, i když jsem měl štěstí, že Šcuk nemířil k tyči a já proto na míč dosáhl," nedělal Chudý ze dvou vychytaných ligových nul vědu.

To trenér Dukly Luboš Kozel měl pro jeho výkony jen slova chvály. „Když takhle chytá, mužstvo v každém zápase podrží a nedostává góly, není co řešit. A to přesto, že se Filip Rada postupně uzdravuje," naznačil po importu tří bodů z Mladé Boleslavi, že nemá k rošádě mezi tyčemi sebemenší důvod.

Reklama

Související témata: