Hlavní obsah

Filip Novák proměnil penaltu, ale na výhru to nestačilo. Musíme se dál zlepšovat, řekl jablonecký obránce

Jablonec

Spíš rozpačitě než přesvědčivě vyznívá dosavadní účinkování posíleného celku fotbalistů Jablonce v Synot lize. Čtyři získané body po třech kolech nejsou optimální bilancí. „Chtěli jsme mít plný počet, ale nevyšlo to. Trenér Šilhavý nám po každém zápase vytýká chyby. Snažíme se je odstranit a musíme věřit, že to bude pořád lepší a lepší,“ přemítal levý obránce Filip Novák po remízovém duelu se Slováckem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Filip Novák.

Článek

Jeho gól z penalty dostal Severočechy do vedení, ale Jablonečtí si nakonec připsali jen plichtu 1:1. „Po tréninku vždycky chvíli zůstanu na hřišti a zkouším si pokutové kopy na naše gólmany, takže se penalt nebojím. I když jsem nebyl proti Slovácku určený jako první exekutor, vzal jsem si míč a poslal jej k tyči," líčil Novák, jenž patří ke svátečním ligovým střelcům.

„Dal jsem sice gól, ale celkově se nám zápas se Slováckem moc nepovedl. Ve druhé půli jsme byli zbytečně pod tlakem, byli jsme pomalí, všude jsme to měli k míči daleko a nakonec nám docházely i síly," všiml si. Překvapilo ho, jak Slovácko zvedlo hlavu. „Čekali jsme, že budou spoléhat na vysoké míče na Doška, který by měl vyhrávat hlavičkové souboje. Jenže po jeho odstoupení po zranění hosté přešli na kombinační fotbal, což nám uškodilo. Trošku nám chybělo i štěstí při vyrovnávací brance soupeře. I pak jsem i já ještě mohl skórovat, ale nestačil jsem zpracovat balón," vykládal Filip Novák.

A zavzpomínal na svoji střeleckou „hitparádu". „Předtím jsem se trefil v sezóně 2012/13 proti Příbrami taky při remíze, v minulém ročníku vůbec. Ale měl jsem aspoň pár nahrávek. Důležité je, abychom letos vyhrávali, pohybovali se nahoře v tabulce a bojovali o Evropskou ligu," tvrdil obránce, který vnímá po obměně kádru velkou konkurenci v týmu. „Máme zdvojené posty a vážím si toho, že jsem si udržel místo v sestavě," pokýval hlavou Filip Novák. A pohlédl už k dalším zápasům. „Po středečním poháru v Chomutově hrajeme na Bohemce, která je povzbuzená výhrou z Jihlavy. Takže to nebude snadné," mínil obránce.

Zápas Jablonce se Slováckem sledoval z tribuny i asistent trenéra pražských Bohemians 1905 Dalibor Slezák, což naznačuje, jakou důležitost Klokani souboji s favorizovanými Severočechy přikládají.

Reklama

Související témata: