Hlavní obsah

Jirásek: Přípravy Prahy na OH 2016 musí pokračovat

PRAHA

Předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek si nemyslí, že by středeční výhra Londýna měla nějak ovlivnit plány Prahy kandidovat na uspořádání olympijských her v roce 2016. Přípravy by podle jeho slov měly pokračovat, přestože Evropa dostala hry dvakrát po sobě naposledy v roce 1952.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek

Článek

"Neexistuje žádné pravidlo, které by zakazovalo uspořádat hry dvakrát za sebou na stejném kontinentu," řekl Jirásek v rozhovoru pro ČTK. Kandidaturu Prahy na rok 2016 navíc považuje za důležitou zkoušku pro rok 2020.

Souhlasíte s kandidaturou Prahy na OH 2016?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Z hodnocení Mezinárodního olympijského výboru se můžeme dozvědět, co nám schází," řekl šéf ČOV. Dodal, že už 19. července by měl být na magistrátu jmenován přípravný tým. "Máme dva roky na to, abychom se definitivně rozhodli," řekl Jirásek. Jeho favoritem pro dnešní volbu byla Paříž, ale výhra Londýna ho nezklamala.

"Z našeho pohledu je důležité, že hry budou v Evropě. Ušetří nám to náklady na tréninkové kempy v zámoří, nebudou problémy s aklimatizací a také pro sportovní fanoušky je to dobrá zpráva. Do Londýna to nebudou mít daleko," vypočítal Jirásek výhody dnešní volby.

Reklama

Související témata: