Hlavní obsah

Poslední Jihlava sbírá posily, na hostování získala sparťana Hybše

Praha

Obránce pražské Sparty Matěj Hybš stráví tuto sezónu na hostování v Jihlavě. Fotbalový reprezentant do 21 let si poprvé vyzkouší angažmá mimo svůj mateřský klub, Vysočině má pomoci z posledního místa první ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Matěj Hybš oslavuje svůj gól na 2:0 během odvetného utkání semifinále Poháru České pošty proti Jablonci.

Článek

Během čvrtečního večera ještě seděl na ůavičce Sparty mezi náhradníky poháriové odvety se Zwolle. Los Evropské ligy už si ovšem Matěj Hybš nevychutná. Již v pátek večer by mohl nastoupit za Vysočinu v ligovém duelu s Českými Budějovicemi. Do Jihlavy odchází na roční hostování bez opce.

Jedenadvacetiletý odchovanec Sparty je v áčku od sezóny 2011/2012. V této sezóně odehrál pouze tři přípravné zápasy a odvetu 2. předkola Ligy mistrů v Tallinu. Celkově má na svém kontě devatenáct ligových startů, přes uzdraveného Costu by se do sestavy jen těžko dostával.

"I s ohledem na blížící se mistrovství Evropy hráčů do jedenadvaceti let jsme se rozhodli Matějovi umožnit odejít na hostování, aby pravidelně nastupoval v nejvyšší soutěži," řekl člen představenstva klubu Jakub Otava pro sparta.cz.

Hybš se v Jihlavě potká s jiným sparťanským hráčem, který zde působí na hostování. Univerzál Adam Jánoš obléká dres Vysočiny již druhou sezónu.

Poslední tým ligové tabulky tak během tohoto týdne přivedl trenéru Radovi již čtvrtou posilu. Před Hybšem na hostování přišel jablonecký útočník Marián Kovář, objevili se také beninský záložník Bello Babatounde ze Žiliny a univerzál Peter Šulek z Myjavy.

Reklama

Související témata: