Hlavní obsah

Nové vedení opavských fotbalistů možná zažaluje své předchůdce

OPAVA

Aktivitami bývalého vedení fotbalistů Slezského FC Opava se možná budou zabývat orgány činné v trestním řízení. O podání trestního oznámení uvažuje nové představenstvo klubu, podle něhož se přestupy Jaroslava Lacigy a Rostislava Kiši uskutečnily bez vědomí nově zvolených orgánů společnosti.

Foto: SFC Opava

Ilustrační foto

Článek

"Na příslušných dokumentech jsou podpisy bývalých činovníků pana Vojtoviče a Grebenikova, což je v rozporu jak se stanovami společnosti, tak s udělenou plnou mocí panu Vojtovičovi, která končila 30. června 2005," uvedl v tiskovém prohlášení předseda představenstva Miroslav Uvíra.

Nové vedení klubu je znepokojeno tím, že získané finanční prostředky prý neprošly účty ani pokladnou společnosti a byly použity na úhradu neověřených pohledávek bývalého vedení. "Zvažujeme podání trestního oznámení," tvrdí Uvíra.

Podnět k prošetření možné trestné činnosti bývalý opavských funkcionářů, generálního manažera Bohumíra Vojtoviče a sportovního manažera Gustava Santariuse, už nedávno podal někdejší hráčský manažer Jaromír Kvasnica. Podle něj oba Slezský FC poškozovali. "Opavský klub postupně tunelují. Peníze za odchody hráčů nejdou tam, kam by měly. Mám na mysli hlavně rozprodej nejlepších dorostenců," uvedl Kvasnica v červnu pro Moravskoslezský deník.

Zadlužený opavský klub by po pádu mužů z první ligy a dlouhodobých finančních potížích mělo převzít město. Nové vedení společnosti hlavní tým navzdory předpokladům nakonec přihlásilo do Slezského župního přeboru. Přípravou písemných materiálů pro mimořádné jednání zastupitelstva, které má rozhodnout o nabytí majoritního podílu akcií v SFC, se radní budou zabývat příští týden.

Reklama

Související témata: