Hlavní obsah

Hrát agresivně jsme začali až po přestávkové domluvě, všiml si kouč Plzně Koubek

Brno

Fotbalisté Plzně otočili po prohraném prvním poločase utkání v Brně a po vítězství 3:2 se udrželi v čele prvoligové tabulky. K obratu zavelel střídající Stanislav Tecl, který krátce po změně stran srovnal na 2:2 a lídr nejvyšší soutěže poté ovládl hru.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek sleduje počínání svých svěřenců v utkání s Brnem.

Článek

„Jsem hrozně rád, že nám můj gól tolik pomohl. Bylo to ovšem ubojované vítězství, Brno bylo hodně kvalitním soupeřem. Škoda, že jsme nehráli tak, jako ve druhé půli, hned od začátku. Jakmile jsme zlepšili pohyb a zvýšili důraz, bylo to na hřišti okamžitě znát," pochvaloval si spokojený Tecl, jemuž se proti Zbrojovce tradičně daří. „I za Jihlavu jsem jí pár gólů nastřílel. Kéž by mi to vydrželo," přál si.

Trenér Viktorie Miroslav Koubek byl spokojený především s tříbodovým ziskem. „Náš výkon ale zdaleka optimální nebyl, do pauzy jsme působili poněkud mdle a ospale. Možná nás až příliš ukolébal rychlý vedoucí gól z penalty. Po přestávkové domluvě v kabině jsme konečně začali předvádět agresivní fotbal s neustálým napadáním protihráčů a podařilo se nám skóre přetočit," oddechl si Koubek, jenž pochválil za předvedený výkon útočníka Tecla, jenž v poločase střídal na hrotu Chramostu. „Standa bojoval ze všech sil a navíc dal důležitou branku. V boji o místo v základu si dost polepšil," prozradil plzeňský kouč.

Kotal litoval neproměněných šancí a chyb

Brněnský trenér Václav Kotal litoval, že se naplnil scénář, před nímž svoje hráče varoval. „Bohužel jsme se dopustili individuálních chyb, které tak silný soupeř obvykle trestá. Mrzí mě především vyrovnávací gól Plzně na 2:2, před nímž se špatně domluvili stoper Košťál s brankářem Hladkým, čímž umožnili Teclovi poslat míč lobem do sítě. I tak jsme ovšem mohli aspoň bodík urvat. Obrovská škoda nevyužitých tutovek Sýkory a Moukanzy v závěru," mrzelo Kotala.

Se smíšenými pocity opouštěl hřiště záložník Zbrojovky Milan Lutonský, který zaznamenal v závěru první půle nádherný gól na 2:1, jenž však nakonec nestačil ani na remízu. „Střela mi sedla parádně. Jsem ale zklamaný, když moje trefa nevynesla žádný bod," svěřil se Lutonský.

Snažil se najít důvod, proč Plzeň Brňany v úvodu druhého poločasu tak přehrála. „Rozhodně jsme nic nepodcenili, dál jsme bojovali naplno. Jenže Viktorka má hodně silné mužstvo. Zatlačila nás a brzy se jí podařilo výsledek otočit. Štve mě, že tak brzy vyrovnala, zřejmě k tomu přispělo i podklouznutí brankáře Vency Hladkého," přemítal Lutonský, jenž zavinil penaltu, z níž Plzeňští otevřeli skóre. „Petržela se dostal přede mě a já jsem se mu snažil balón odkopnout. Kontakt tam asi byl, ale nevím, jestli musel hned padat," říkal Lutonský. Pohled Milana Petržely byl jednoznačný. „Zezadu mě podrazil, jasná desítka," tvrdil rezolutně.

Reklama

Související témata: