Hlavní obsah

Došek podruhé za sebou kandiduje na Hráče měsíce, konkurují mu Lafata a Nivaldo

Praha

Vedoucí muž pořadí střelců fotbalové Synot ligy Libor Došek ze Slovácka se podruhé v řadě ocitl ve výběru, z něhož vzejde vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce. V srpnu se musel sklonit před slávistou Milanem Škodou. Nyní má další příležitost sáhnout si na křišťálovou trofej. Jeho soupeři v zářijovém hlasování jsou sparťanský kapitán David Lafata a teplický záložník Nivaldo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Slovácka Libor Došek se raduje z gólu.

Článek

Tak zní verdikt komise tvořené zástupci mediálních partnerů soutěže a dalších významných redakcí. Osmičlenná skupina vyhodnotila tři odehraná kola v uplynulém kalendářním měsíci.

V nich zářil nestárnoucí člen Klubu ligových kanonýrů Došek, jenž dal v průběhu září čtyři góly včetně jednoho hattricku. Celkově se trefil už devětkrát a drží si úctyhodný průměr jedné vstřelené branky na zápas. „Chytil druhou mízu," chválí Karel Felt z deníku Právo.

Na stíhací jízdu za Doškem se v dostizích za korunou pro krále střelců vydal Lafata, jenž si připsal už sedm přesných zásahů. Nedávné třiatřicáté narozeniny oslavil nejprve dvěma góly do sítě Hradce Králové a stejný počet branek si schoval do derby na Slavii.

Kapverdský reprezentant Nivaldo se na rozdíl od svých konkurentů specializuje spíše na gólové asistence. Za poslední měsíc zaznamenal dvě nahrávky a statistiky si vylepšil také brankou v zápase se Slováckem. Z osmi zářijových gólů tak hned tři měly jeho podpis.

Přesně po roce může Zdeněk Ščasný znovu získat ocenění pro Trenéra měsíce. Teplický kouč, jenž vyhrál anketu v září 2013, je mezi třemi kandidáty i za uplynulý kalendářní měsíc. V nominaci jsou také Roman Pivarník z Bohemians Praha 1905 a Pavel Tobiáš z 1. FK Příbram.

Počínaje dnešním dnem mohou z trojice adeptů volit fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na webové stránce www.synotliga.cz rozhodnou o Hráči a Trenérovi měsíce září. Hlasování potrvá do čtvrtka 2. října a poté bude oznámen vítěz.

Reklama