Hlavní obsah

Sparta zápasy po pohárech zvládá, Bolka však hodlá na Letné nahradit ztrátu s Plzní

Praha

Jsou po pohárovém utkání, o to větší šanci máme. Každý soupeř fotbalistů Sparty takto uvažuje, ale zatím jen jeden toho na podzim dokázal využít. Když si Letenští přivezli remízu 1:1 ze Zwolle a vše vsadili na domácí odvetu, která je pak udržela v Evropě, tři dny po duelu na nizozemské umělce prohráli 0:1 na Dukle. Jinak návraty do domácí reality zvládají. Další důkaz o tom budou muset podat v nedělním duelu proti Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty se radují z loňského "výročního" vítězství nad Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Čtvrtek - neděle, to je teď běžný zápasový rytmus sparťanů. V Bratislavě na Slovanu v Evropské lize uspěli, tři dny po hladké výhře 3:0 je ve šlágru 12. kola domácí soutěže na Letné prověří Mladá Boleslav.

„Když se podívám na naše zápasy s Mladou Boleslaví v minulosti, tak to vždycky bylo s velkým nábojem a v bouřlivé atmosféře. Vždycky to také bylo o urputné, ale kvalitní hře," poukazuje trenér Vítězslav Lavička.

Před rokem ke konci podzimu sehráli sparťané s Bolkou výroční zápas. Navlékli černé retro dresy s velkým bílým S na prsou a oslavili v nich 120. narozeniny klubu. „Takové zápasy hráče nabudí, celý týden jsme se na něj těšili. Když jsem tedy šel v závěru na hřiště, chtěl jsem dát gól," připomíná útočník Roman Bednář, který svou trefou stanovil konečný výsledek 4:1.

„Pro mě hodně speciální zápas tím, že zrovna proti Mladé Boleslavi, odkud pocházím a odehrál jsem tam spoustu zápasů. Vynikající atmosféra, všechno kolem bylo fajn," vzpomíná záložník Marek Matějovský.

Debaklů už bylo dost, velí Jarolím

Sparta v posledních třech vzájemných ligových zápasech s Mladou Boleslaví vyhrála a pokaždé dala 4 góly. Tuhle sérii hodlají Středočeši ukončit.

„Po Plzni náš čeká podobně dramatická bitva o body se Spartou. Na jejím hřišti chceme uspět, abychom plně, nebo aspoň částečně nahradili předchozí domácí ztrátu," velí trenér Karel Jarolím. „Také bychom rádi napravili jarní domácí čtyřgólový debakl ze vzájemného zápasu a vrátili se do bodového kontaktu s předními týmy tabulky," dodává.

To ale sparťanům nevoní. Již v příštím kole hrají v Plzni a před šlágrem podzimu si nechtějí žádnou ztrátu bodů dovolit.

Zápas Sparta - Mladá Boleslav se hraje v neděli od 15:45. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne nedělní dohrávka 12. kola fotbalové Synot ligy mezi Spartou a Mladou Boleslaví?
Zvítězí Sparta
63,2 %
Zápas skončí remízou
11,2 %
Utkání vyhraje Mladá Boleslav
25,6 %
Celkem hlasovalo 1835 čtenářů.

Reklama

Související témata: