Hlavní obsah

Teplice jako na houpačce. V Jablonci jsme nezvládli standardky, litoval trenér Ščasný

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Teplic prožili v posledních dvou kolech Synot ligy dva diametrálně odlišné zápasy, co se týče výsledku. Nejprve si doma smlsli na Bohemians Praha 1905 po hladkém vítězství 4:1, jenže výjezd na jablonecký stadión jim už tolik nevyšel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Článek

Opět sice padlo hodně gólů, ale více do teplické sítě. Prohra 2:4 znamenala, že Teplicím se v tabulce aktuálně třetí Jablonec vzdálil na sedm bodů.

„Byl to dramatický zápas se spoustou šancí na obou stranách. V první půli jsme nevyužili jasnou příležitost, kterou měl Nivaldo. I když jsme v první hodině hry inkasovali dva góly, dokázali jsme se obdivuhodně zvednout a během pěti minut vyrovnat," konstatoval trenér Zdeněk Ščasný.

Litoval inkasovaných branek po standardních situacích. „Bohužel jsme je nezvládli. Co k tomu říci, stalo se. O to víc to mrzí, protože za stavu 2:2 jsem věřil, že jsme schopní ještě jednou skórovat a rozhodnout. Místo toho jsme prohráli, když jsme si nechali v posledních vteřinách dát dokonce čtvrtý gól," pokrčil rameny teplický kouč.

„Chtělo to hektický průběh zápasu trochu uklidnit, jelikož se hrálo stylem nahoru-dolů. Ale z lavičky s tím nic neuděláte," mínil Ščasný, kterého také trápí naprosto rozdílná vystoupení týmu doma a venku. „Lámeme si nad tím hlavu. Na vlastním hřišti jsme sebevědomí, daří se nám kombinační akce. Výsledek z Jablonce vyznívá jednoznačně, ale nesehráli jsme v poli špatný zápas. Jenom příliš nevyšel brankáři Grigarovi, který jinak patří k nejlepším hráčům. V předešlých kolech tým podržel, tentokrát ne, ale to je fotbal," řekl Ščasný smířlivě.

Reklama

Související témata: