Hlavní obsah

Boleslav marně doufala, že Sparta po Slovanu odpadne

Praha

Pět zápasů následujících po utkání v Evropské lize zatím fotbalisté Sparty v domácí soutěži zvládají s bilancí čtyř vítězství a jedné porážky, což je úspěšnost 80 procent. Ani Mladá Boleslav nezastírala, že na únavu soupeře po čtvrtečním duelu v Bratislavě spoléhá. Na Letné však byla příliš pasivní na to, aby toho využila. Sparťané navíc fyzicky neodpadli a díky Dočkalově gólu vyhráli 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Mají za sebou těžký duel se Slovanem, mohli by během utkání fyzicky odpadnout. Středočeši neskrývali, že s takovými myšlenkami na Letnou dorazili.

„S únavou Sparty jsme počítali, ale nevstoupili jsme do druhé půle dobře, dostala nás pod tlak. Jednu fázi, dozadu, jsme až na obdržený gól zvládli. Ale abychom bodovali, potřebovali jsme být nebezpečnější také směrem dopředu. A to se nestalo," kabonil se trenér Karel Jarolím.

„Mluvil jsem s některými boleslavskými kluky a také mi potvrdili, že na naši únavu spoléhali. Že nám dojdou síly a že nás uběhají. Ale my to zvládáme, zatím jsme po pohárech prohráli jen jednou. S kondicí problémy nemáme," libuje si exboleslavský záložník Marek Matějovský.

Letos hrají úsporněji

Problémy však obhájce titulu v nabitém programu má, ne že ne. Tři dny po výhře nad Bernem porazil v lize Liberec jen 1:0 díky Dočkalově penaltě. A stejný výsledek si díky stejnému střelci zopakoval i nyní s Mladou Boleslaví tři dny po hladké výhře na Slovanu.

„Není to vůbec lehké, Boleslav byla navíc dobře organizovaná. Dokážeme si však počkat na svou šanci. Proti loňsku nevyhráváme tak lehce, to jsme i za stavu 2:0 dokázali přidávat další góly. Letos hrajeme trochu úsporněji, hlavně abychom neudělali žádnou chybu," srovnává Bořek Dočkal.

Hráči se cítili dobře

„Nemyslím, že by kluci chtěli po poháru něco ošidit. Boleslav sem přijela velmi dobře organizovaná, my těžko dobývali jejich blok. Nechci spekulovat, jestli tam chyběla po čtvrtku větší jiskra," přemítá kouč Vítězslav Lavička.

„Co jsem se ptal hráčů před zápasem, cítili se dobře. Šli za vítězstvím, a jak běžel čas, snažili se stupňovat tlak. Bořek pak zúročil naši aktivitu. Boleslav poslala po inkasovaném gólu na hřiště vysoké hráče, nakopávala vysoké míče a tím nás zlobila. Jsme rádi, že jsme to uhráli," kvituje Lavička, že jeho tým před bitvou v Plzni ztrácí na Viktorii dál jen jeden bod.

Skóruje sparťanský záložník Bořek Dočkal i v příštím ligovém kole na hřišti Plzně?
Ano
57,9 %
Ne
42,1 %
Celkem hlasovalo 955 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články