Hlavní obsah

Ten gól jde jednoznačně za mnou, nehledal gólman Dukly Rada omluvu pro svou školáckou minelu

Praha

Samo sebou že cítil velikou úlevu, když šest minut po jeho úletu Považanec i podruhé v derby se Slavií srovnal skóre. „Nakoplo nás to, a i proto jsme se v šatně hecovali, že zápas vlastně začíná od nuly a ve druhé půli výsledek otočíme. Jenže bohužel,“ povzdechl si gólman Dukly Filip Rada, za jehož minelu zaplatil tým z Julisky ztracenými body. „Mrzí to, remíza na domácím hřišti samozřejmě představuje ztrátu,“ přiznával.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Škoda ze Slavie střílí gól brankáři Dukly Filipu Radovi.

Článek

Moc si v posledním letošním pražském derby nezachytal. V první půli šly na jeho bránu jen dvě střely a obě skončily za Radovými zády.

První po rohovém kopu Slavie, kdy se třicetiletý gólman Dukly neprodral přes hradbu těl k centrovanému míč a pak už jen sledoval, jak Dobrotka hlavičkuje do prázdné brány. Druhý znovu po centru, jenž mu trestuhodně vypadl z rukou, takže slávistický snajpr Škoda vstřelil tak laciný gól, k jakému už dlouho tak snadno nepřišel.

„V první moment jsem chtěl centrovaný balón vyboxovat, ale pak jsem si všiml, že kolem mě nikdo není. Proto jsem ho chtěl chytit a hned rozehrát," líčil Rada inkriminovaný moment, při němž se dopustil neskutečné minely.

„Byl jsem ale v záklonu, takže mně lehký míč mezi rukama proletěl a Škoda už pak měl jednoduchou práci. Jasně, ten gól jde za mnou," nepokoušel se Rada omluvit kiks, jehož se dopustil. Snažil se přitom pátrat v paměti, kdy se mu na ligové scéně něco podobného naposledy přihodilo. Dlouho marně, než si vybavil střetnutí s Plzní pár let zpátky a úlet, jímž soupeři také doslova vnutil gól.

„Chvíli si člověk chybu vyčítá, ale pak ji musí hodit za hlavu. Bylo by špatné na ni myslet celý zápas," přiznával Rada, že se pokoušel koncentrovat na další průběh derby. "Teď se musím oklepat a jít dál."

Slavia podle Rady kombinačně nic nepředvedla

Příležitost odčinit školáckou minelu už v derby neměl, protože Slavia po změně stran jen bránila, do útočení se pouštěla hodně sporadicky a bránu prakticky neohrozila. Tedy s výjimkou Latkovy hlavičky čtvrthodiny před koncem, po níž rezonovalo břevno nad Radou.

„Měli jsme štěstí, gól z toho nebyl," lakonicky glosoval moment, který mohl paradoxně rozhodnout o vítězství Slavie.

„Po zběsilé první půli, která přinesla divokou přestřelku, se po změně stran hrálo oboustranně opatrněji. My ale byli herně lepší než Slavia, která kombinačně nic nepředvedla a jen nakopávala balóny na Škodu či Latku. Jenže třetí branku už jsme nepřidali, takže domácí remíza je pro nás ztrátou. Chtěli a měli jsme doma vyhrát, ale místo toho si připisujeme mínusové body do tabulky pravdy," povzdechl si, protože jeho Dukla po návratu do ligy v roce 2011 Slavii ani na sedmý pokus neporazila.

Reklama

Související témata: