Hlavní obsah

Na jaře chci obhájit titul, zimní přestup neřeším, tvrdí sparťan Krejčí

Praha

Jako nejlepší rok v kariéře hodnotí ten končící záložník Sparty a reprezentace Ladislav Krejčí. Mrzí ho vyřazení z evropských pohárů a o to víc chce obhájit titul. I když kolem něho krouží zahraniční kluby z Itálie, Německa i dalších zemí, zimní odchod z Letné zatím neřeší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Lukáš Vácha a Ladislav Krejčí (druhý zprava) oslavují gól v utkání Evropské ligy proti Bernu.

Článek

Trenér Lavička zůstává, jste rád, že si nebudete muset zvykat na nového kouče?

Nepřísluší mi, abych posuzoval rozhodnutí vedení klubu. Pochopitelně je z pohledu jara dobře, že si nebudeme muset zvykat na nové metody. V kabině to bereme jako pozitivum.

Jak hodnotíte svůj fotbalový rok 2014?

Můj nejlepší v dosavadní kariéře, protože jsme se Spartou získali titul, domácí pohár i Superpohár a s reprezentací jsme vyhráli všechny čtyři kvalifikační zápasy. Mám z něj úžasné pocity.

Najdete mezi zápasy, alespoň těmi podzimními, ten nejlepší a k tomu nejdůležitější gól?

Ve Spartě se mi na podzim povedl zápas doma v kvalifikaci Evropské ligy se Zwolle a gól jsem vstřelil stejnému týmu na jeho hřišti, který znamenal remízu a postup. V reprezentaci jsem se trefil jen v Kazachstánu, ale z hlediska důležitosti bych dal do jedné roviny všechny kvalifikační duely, které znamenaly dohromady dvanáct bodů.

Před začátkem kvalifikace to ale nevypadalo nejlépe. Neměl jste obavy, jak to bude vypadat v kvalifikaci?

Extrémně nervózní jsem nebyl. Hráli jsme dobře, vytvářeli si šance, jen góly chyběly. Věřil jsem, že to v kvalifikaci přijde, což se stalo a zvládli jsme to perfektně.

Dá se říct, že už jste jednou nohou na evropském šampionátu 2016 ve Francii?

Ještě nás čeká velký kus cesty. Máme to dobře rozehrané, ale takhle natvrdo bych to neřekl. Zůstáváme na zemi a uděláme všechno pro to, abychom se na šampionát dostali.

Končící rok tedy neměl žádnou kaňku?

Jednu ano. Měli jsme být úspěšnější v pohárové Evropě. Stále mrzí vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů s Malmö a pořád je čerstvý i neúspěch v Evropské lize v Bernu, kdy jsme nepostoupili do jarní fáze.

V Synot lize jste druzí za Plzní, to nevadí?

Je to jen o bod, Viktorka hraje na jaře na Letné, takže všechno máme ve svých rukou. Samozřejmě obhajoba titulu je teď největší prioritou. Jak jsem řekl, vyřazení z evropských pohárů mrzí. Doufám, že se projeví pozitivně alespoň fakt, že nebudeme mít tolik zápasů a budeme se moci maximálně soustředit na domácí ligu a pohár. Pikantní je, že když vezmu jen podzimní zápasy za Spartu, tak jich Pavel Kadeřábek odehrál nejvíc, celkem osmadvacet, což je skoro tolik, kolik jsme jich odehráli za celou minulou sezónu.

Snášíte obtížně neustálý tlak, že Sparta musí být mistrem, musí vyhrávat. Jakékoliv jiné umístění v nejvyšší soutěži než první je bráno jako neúspěch?

Ve Spartě jsem od svých osmi let a neslyším nic jiného, než že musíme vyhrávat, být mistry. Pro mne to není nic nového a u klubu, jako je Sparta, to ani jiné být nemůže.

Blíží se Nový rok, dáváte si nějaká předsevzetí?

Především chci zdraví pro všechny mé nejbližší a spoluhráče, protože od toho se odvíjí všechno ostatní. Ze sportovního hlediska to je titul se Spartou a postup na mistrovství Evropy s reprezentací.

Přestup do zahraničí mezi přáními není?

Počítám s tím, že se o tom bude spekulovat celý zimní přestupový termín. Nějaký zájem registruji, ale neřeším to. Jsem spokojený ve Spartě, nikam nespěchám, ale dobré nabídce bych se také nebránil. Myslím dobré pro klub i pro mě.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Plzeň - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.