Hlavní obsah

Sparta - Eindhoven 2:5Sparta byla na Kanárech bita, od lídra nizozemské ligy dostala pět gólů

Maspalomas
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty vstoupili do přípravného turnaje v Maspalomas na Kanárských ostrovech vysokou porážkou 2:5 s lídrem nizozemské ligy PSV Eindhoven. Letenští sice vedli 2:0, pak ale dostali pět gólů v řadě... Ve svém druhém utkání se Pražané v úterý utkají s Celtikem Glasgow, který v sobotu podlehl Eindhovenu 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička se dočkal velkého debaklu.

Článek

Letenští přiletěli na Kanárské ostrovy v sobotu a po nedělním dopoledním tréninku hned nastoupili k duelu s renomovaným nizozemským soupeřem.

Trenér Lavička zkoušel alternativy v obraně, na pravém kraji nastoupil Jánoš místo Kadeřábka a na stoperu Kováč místo Brabce. Sparta udeřila po půlhodině v rozmezí dvou minut. Skóre otevřel Dočkal, poté dorážel ve skluzu do prázdné branky Lafata.

Eindhoven ovšem zareagoval, Maher těsně před přestávkou snížil. Během druhého poločasu pak nizozemský tým vystupňoval aktivitu a reprezentant Depay po pěkně akci nejprve vyrovnal, o čtyři minuty později pak hlavičkující De Jong dovršil obrat skóre. A když už byl PSV na koni, De Jong hned přidal čtvrtý a Wijnaldum nakonec i potupný pátý gól...

Chybami sami přispěli k divokému výsledku

„Výsledek vypadá divoce i přes to, že jsme odehráli vydařený první poločas. Osahali jsme si terén i soupeře a z naší aktivity vzešly dva góly. Škoda, že jsme dostali kontaktní branku ještě před přestávkou. Ve druhém poločase soupeř hrál aktivněji a prokázal velkou individuální kvalitu. Z jejich rychlých akcí jsme pak inkasovali branky, k čemuž pomohly ale i naše chyby," zhodnotil zápas trenér Vítězslav Lavička pro sparta.cz.

„I za stavu 2:4 jsme ale měli znovu šance a zápas mohli ještě zdramatizovat nebo dokonce vyrovnat, ale bohužel se nám nepodařilo využít šance. Krátce poté dal Eindhoven pátou branku. Individuální chyby vznikly z aktivity ofenzivních hráčů, kteří prokázali ve druhém poločase velkou kvalitu," dodal kouč.

Během druhého poločasu se na hřišti objevil také nový útočník Fabrice Picault. „Nastoupil s velkou chutí. Směrem dopředu si dokázal několikrát poradit s protihráči a šikovně připravil šanci pro Davida Lafatu, ale zároveň se podílel na jedné inkasované brance," řekl na adresu amerického fotbalisty Lavička.

Fotbalový turnaj v Maspalomas:
Sparta Praha - PSV Eindhoven 2:5 (2:1)
Branky: 35. Dočkal, 37. Lafata - 71. a 75. De Jong, 44. Maher, 66. Depay, 86. Wijnaldum.
Sparta: Štěch - Jánoš, Kováč (61. J. Brabec), Holek, Costa - Matějovský, Vacek (71. Picault), Mareček - Dočkal (80. Schick), Krejčí (80. Podaný) - Lafata.

Reklama

Související témata: