Hlavní obsah

OBRAZEM: Sparťanský luxus za 80 miliónů bude dokončen do derby se Slavií

Praha

Kapacitu stadiónu snížili o nějakých 600 míst. Fotbalová Sparta ovšem věří, že luxus a komfort na hlavní tribuně za to stojí. Během téměř čtvrtroční zimní přestávky proto klub přistoupil k rozsáhlé rekonstrukci, jež zlepšila prostředí v Generali Areně nejen pro zápasy Sparty, ale také letošní ME do 21 let a další utkání národního týmu. Stavební úpravy přijdou na 80 miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zrekonstruktované VIP prostory v hlavní tribuně stadiónu Sparty.

Článek
Fotogalerie

Prostor kolem střídaček a místnosti pro rozhodčí a delegáty Sparta vylepšila již v létě. K rozsáhlejší rekonstrukci však mohla přistoupit až v zimě během dlouhé ligové přestávky.

„Jedná se o kompletní rekonstrukci hlavní tribuny, především jejího interiéru. Naše VIP prostory byly otevřeny již na utkání s Příbramí, třeba Sky Boxy pod střechou pak budou dokončeny do derby se Slavií 11. dubna," avizuje Ondřej Kasík, sparťanský mluvčí.

Generali Arena bude v červnu hostit evropský šampionát jedenadvacítek, takže vylepšení stadiónu bylo na místě. Sparta však potřebovala provést rekonstrukci tak jako tak.

„Sami jsme cítili, že našim sponzorům a partnerům chceme nabídnout lepší zázemí. Stadión Sparty pak samozřejmě musí vždy splňovat podmínky jak pro evropské poháry, tak pro mezistátní utkání české reprezentace," ujišťuje Kasík.

Zrekonstruovány jsou také šatny pro domácí a hostující tým, pokračují práce na klubovém patře. Největší novinkou pak budou zcela nové Sky Boxy.

„Budou na velmi vysoké úrovni. Zápas bude možné sledovat jak zevnitř, tak i z venkovních sedadel," říká Kasík.

Reklama

Související témata: