Hlavní obsah

Kadlec: Na únavu se Sparta vymlouvat nemůže

Smutný návrat do Uherského Hradiště zažil o víkendu obránce pražské Sparty Michal Kadlec. Domácí Slovácko vyprovodilo tým z Letné i se svým bývalým hráčem dvoubrankovou porážkou a potvrdilo tak přetrvávající krizi mistra. "Problém je v našich hlavách," říká Kadlec v rozhovoru pro Právo.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Sparťan Michal Kadlec (vpravo) v souboji s Pienaarem z Ajaxu Amsterdam.

Článek

Před utkáním jste říkal, že sice jedete domů, ale se Spartou tu chcete vyhrát. Bolí porážka? Hodně, byl to moc smutný návrat domů.

V závěru jste mohl dát gól a možná i otočit zápas... První střela byla tečovaná. Jako větší šanci vidím tu hlavičku po rohovém kopu, kterou mi Drobisz chytil. Kdybychom vyrovnali na 1:1, věřím, že bychom to udrželi nebo možná i otočili.

A příčiny porážky? Nedáváme góly a naopak je dostáváme. Trápíme se. Takhle Sparta nehraje a hrát nemůže. Mysleli jsme, že po druhé půli s Ajaxem se to zlomilo. Bohužel ne. Musíme se zvednout co nejrychleji. Jsem přesvědčený, že to je opravdu otázka jednoho vydařeného zápasu, myslím herně i výsledkově.

Projevila se únava po bitvě s Ajaxem? To ne a na únavu se ani vymlouvat nemůžeme. Na náročný program jsme se připravovali. Problém je v našich hlavách.

Z jarní sparťanské obrany jste zbyl jediný. Nejsou inkasované góly i dílem nesehranosti? K chybám dochází, ale ne vinou nesehranosti. Měli jsme v přípravě dost času, abychom se sehráli. Navíc přišli kvalitní zkušení fotbalisté. Zkušenější než já. Důvody jsou jinde. Musíme začít v jejich hledání každý u sebe.

Reklama

Související témata: