Hlavní obsah

Plzeň chce obrat Teplice o body

PRAHA

Upevnit si přední postavení v tabulce chtějí fotbalisté Teplic v pondělní dohrávce 6. kola Gambrinus ligy proti Viktorii Plzeň. Od svého postupu do nejvyšší soutěže v roce 1996 na domácím stadiónu se Západočechy ještě neprohráli a věří v pokračování série. Proto se ani nebrání roli favorita.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

"Naším cílem je samozřejmě vítězství, ale soupeře nepodceňujeme," uvedl teplický asistent Jiří Bartl. "Po pohárovém zápase s Espaňolem Barcelona se musíme rychle přeorientovat na běžné ligové povinnosti a věřím, že to zvládneme," dodal brankář Tomáš Poštulka.

Západočeši ovšem zatím neplní roli odevzdaného nováčka a jejich chuť s přibývajícími body narůstá. Další by rádi získali i na Stínadlech, kde v samostatné české lize ještě nikdy nevyhráli a body odváželi naposledy před více než osmi lety. Jak se hraje v Teplicích, pamatuje brankář Radek Havel, nynější ředitel plzeňského klubu. Přiznal, že se v týdnu na dálku hecoval s teplickým útočníkem Pavlem Verbířem.

"Pavlovi jsem řekl, že si v pondělí přijedeme pro nějaký ten bodík," řekl funkcionář optimisticky.

Gambrinus liga - dohrávka 6. kola
TEPLICEPLZEŇ (16:40, TV Prima)
Varadi vyloučen v dresu béčka, Tesařík, Rosa, Szabo už trénují.Svátek v trestu, marodem Knakal, ze Stínadel chtějí odvézt body.

Reklama

Související témata: