Hlavní obsah

Statistika: Skalák byl ústřední postavou víkendového kola

Praha

Statistika má přesné údaje. V kategoriích Tým a Výkon kola, které přináší oficiální web Synot ligy, v 19. kole uspěli útočník Mladé Boleslavi Jiří Skalák a fotbalisté Bohemians Praha 1905. Individuální ocenění získal Skalák za dvě branky do sítě Dynama, které rozhodly o vítězství jeho celku. Naopak Bohemians si dokázali doma poradit s houževnatou Příbramí. Skalák byl navíc také nejkreativnějším hráčem kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák z Mladé Boleslavi oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

Defenziva Dynama odolávala v Mladé Boleslavi až do 75. minuty, kdy se z přímého kopu prosadil Jiří Skalák, jehož branka byla vítězná. Stejný hráč přidal o sedm minut později druhou trefu a podtrhl tak povedené odpoledne. Kmenový hráč Sparty měl v sobotu přesnou mušku.

Všechny jeho tři střely mířily mezi tři tyče a dvě z nich skončily brankou. Ani v přihrávkách si nevedl vůbec špatně, když jeho 33 pasů z celkových 52 našlo správného adresáta. V osobních soubojích měl Skalák úspěšnost 50%.

„Asi můj nejlepší zápas sezóny. Už jsem se v nějakých zápasech předtím cítil dobře, ale tentokrát jsem byl produktivní," těšilo po zápase hrdinu středočeského celku.

Klokani jsou spokojení

Vysoko vyhráli také Bohemians, ale ani jejich výhra nad Příbramí se nerodila lehce. Klokani rozhodli o vítězství v poslední dvacetiminutovce, kdy se prosadili Josef Jindřišek s Matúšem Mikušem. Domácí se na vítězství nadřeli a na tři trefy spotřebovali osm střel na branku.

Celkem jich vyslali na branku šestnáct. Klokani si udrželi velmi solidní úspěšnost přihrávek (80%), jelikož 445 z celkových 559 skončilo na kopačce adresáta. Výhra domácí bolela, protože osobních soubojů nevyhráli ani polovinu.

„Můžeme být velmi spokojení. Nehrajeme špatně, ale konečně jsme po dlouhé době vyhráli a podali výborný výkon. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a z ojedinělé situace jsme dostali gól na 1:1. Dokázali jsme ve druhém poločase ještě více vystupňovat náš tlak, vytvářet si gólové příležitosti. Šli jsme hodně za vítězstvím. Byla tam trpělivost, nepanikařili jsme a dokázali zápas zvládnout. A to i přesto, že jsme neproměnili penaltu, což s každým mužstvem za stavu 1:1 zahýbe," hodnotil spokojeně utkání kouč Roman Pivarník.

Skalák vyhrál i v Chance indexu

Chance index měl stejně jako v předešlém kole jednoznačného vítěze. Vydařený víkend vynesl také v této kategorii triumf Jiřímu Skalákovi z Mladé Boleslavi, který dvě branky vstřelil, ale také šance vytvářel svým spoluhráčům.

Kromě dvou branek rozdal celkem 52 přihrávek a 33 z nich bylo přesných. Skalák vyslal deset přihrávek do šestnáctky, třikrát vytvořil gólovou šanci pro svého spoluhráče a jednou se podílel na útočné akci předfinální přihrávkou.

Boj o stupně vítězů byl ale pořádně těsný. Stříbrnou příčku obsadil šestnáctibodový Martin Pospíšil z Jablonce a o třetí místo se podělili vítěz Chance indexu z posledního kola Martin Zeman a další hráč Mladé Boleslavi Matěj Končal.

Reklama