Hlavní obsah

Slavia se musí zachránit bez Tamáse, jehož čeká šampionát na Novém Zélandu

Fotbalisté pražské Slavie ještě nemají jistotu záchrany, tři kola před koncem Synot ligy je od sestupových příček dělí šest bodů. V závěru soutěže se červenobílí musejí obejít bez Krisztiána Tamáse. Spolehlivý krajní obránce se totiž s Maďarskem chystá na mistrovství světa hráčů do 20 let na Novém Zélandu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Krisztián Tamás ze Slavie (vpravo) v souboji s mladoboleslavským Jiřím Skalákem.

Článek

Ligovou definitivu mají na dosah, rozhodující krok však slávisté musejí udělat bez mladého Maďara.

„Přejeme Krisztiánovi hodně štěstí na mistrovství světa, je to pro něj velká událost. My jsme samozřejmě od začátku věděli, že mistrovství světa začíná 30. května a že už nějaký čas před šampionátem bude muset být k dispozici národnímu týmu," vysvětluje na klubovém webu sportovní ředitel Slavie a člen představenstva Karol Kisel.

Tamás na jaře hostuje v Edenu z AC Milán. S jeho působením je vedení Slavie spokojené, vršovický klub má opci na přestup. „Děkujeme mu za jeho výkony během jarní části ve Slavii, ukázal velký potenciál a profesionální přístup. Snažíme se o to, aby v klubu působil i v příštích ročnících," avizuje Kisel.

Slavii si host z AC Milán oblíbil

Ani samotný hráč by se prodloužení angažmá v Praze nebránil. „Slavii musím jen poděkovat, protože mi na jaře dala opravdu velkou šanci v mé kariéře. Byly to čtyři fantastické měsíce a já věřím, že je ve hře možnost, abych ve Slavii zůstal i nadále, protože jsem si klub opravdu oblíbil," ujišťuje Tamás.

Maďarsko čekají na světovém šampionátu do 20 let na Novém Zélandu ve skupině duely se Severní Koreou, Nigérií a Brazílií. Tamás patří mezi klíčové hráče maďarského výběru.

„V současnosti jsem s národním týmem na soustředění. Máme velmi těžkou skupinu, bude obtížné postoupit, ale určitě se o to pokusíme. Příští týden už poletíme na Nový Zéland, takže se moc těším," vzkázal Krisztián do Prahy.

Reklama

Související témata: