Hlavní obsah

Dvojitý sestup se v Edenu nekoná, záchrana však mizérii Slavie nezastře

Praha

Určitý posun nastal. Loni fotbalisté Slavie v posledním kole nezvládli existenční duel v Ostravě a zachránili se jen díky příznivé shodě dalších výsledků. Tentokrát mají klid již dvě kola před koncem, nedělní výhrou 2:0 nad Duklou si definitivu pro příští ročník zajistili. Žádné oslavy to ovšem v Edenu nevyvolá. Slavný klub pro jaro plánoval ofenzivu na páté místo, znovu však zabředl do bojů o záchranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Grimasa kapitána Martina Latky je pro aktuální postavení Slavie víc než výmluvná...

Článek

Hokejisté spadli z extraligy a dvojitý sestup, to už by pro příznivce červenobílých bylo trochu moc. Fotbalisté Slavie se ke svým sousedům z Edenu nepřipojili a mají trochu klid.

„Jestliže během jara ztratíte v závěru utkání tolik bodů jako my, tak jsem si samozřejmě oddechl, že jsme zachráněni. Věřím, že do konce jara ještě uděláme nějaké body, které jsme poztráceli," ulevil si po výhře nad Duklou trenér Miroslav Beránek.

V konečném účtování to však bude pro Slavii další mizerná sezóna. Není to přece ještě tak dlouho, co byli sešívaní zvyklí postupovat až do jarní části evropských pohárů. A teď nejenže už šestou sezónu budou v Evropě chybět, ale v české lize se dívají na záda Dukle, Bohemce, Jihlavě či Slovácku...

Vedení je z výsledků rozčarováno

Jaro bylo bídné, Slavia vyhrála pouze dvě z posledních 11 kol. Po porážce v Jablonci koncem dubna proto vedení klubu zvažovalo odvolání kouč Beránka. Nakonec se rozhodlo do složení realizačního týmu v závěru sezóny nezasahovat.

„Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že jsme z dosavadních výsledků rozčarovaní. Po skončení sezóny bude čas na podrobné vyhodnocení ročníku, určitě se všem problematickým záležitostem budeme podrobně věnovat," zdůraznil sportovní ředitel Karol Kisel.

„Mám smlouvu ještě na dva roky, tak doufám, že budu pokračovat," konstatoval po nedělní výhře trenér Beránek.

Ani pod jeho vedením zatím sešívaní nenalezli cestu z bludného kruhu. Přestože po senzační výhře nad Plzní v 5. kole ligu vedli, stejně zase zabředli do vážných problémů.

Pro Vrbu je Slavia záhadou

„Slavia - už vzhledem ke své tradici - by měla mít ambice hrát každý rok evropské soutěže. Její nynější osudy jsou pro mě taky trochu záhadou," pozastavil se nedávno reprezentační kouč Pavel Vrba v rozhovoru pro Lidové noviny.

„S výsledky jsme velmi nespokojeni, náš aktuální bodový zisk není důstojný jména Slavie. Navíc jsme přesvědčeni, že neodpovídá ani kvalitě kádru, který máme k dispozici, ani podmínkám, které týmu průběžně vytváříme v přípravě," prskal většinový akcionář a prezident klubu Aleš Řebíček po zmíněné porážce v Jablonci.

Vršovický klub po roce znovu stojí na rozcestí a musí zvažovat, kudy se dát na správnou cestu.

Reklama

Související témata: