Hlavní obsah

Jablonec zbrojí dál, z Petrohradu získal mladého obránce Jakovleva

Jablonec
Aktualizováno

Fotbalový Jablonec má velké plány a posilování jen z domácích zdrojů mu nestačí. Třetí tým minulé ligové sezóny získal ruského obránce Andreje Jakovleva. Dvacetiletý odchovanec Zenitu Petrohrad v severočeském klubu podepsal tříletou smlouvu.

Foto: fkjablonec.cz

Andrej Jakovlev, nová posila Jablonce.

Článek

Ruský obránce Andrej Jakovlev už patří Jablonci, s nímž podepsal smlouvu na 3 roky. Levonohý krajní bek je odchovancem mládežnické akademie Zenitu Petrohrad a ve svých dvaceti letech by měl být velkou perspektivou do budoucna.

Na konci minulé sezóny hráč absolvoval úspěšné testy v juniorském týmu Jablonce pod vedením Pavla Drska, když odehrál na postu levého obránce tři povedené zápasy.

Nyní by se Jakovlev měl s áčkem vydat na sobotní Ministerský pohár do Čelákovic. "Jedná se o velmi mladého a talentovaného hráče s velkou perspektivou. Rádi ho uvidíme v akci v sobotním utkání a po víkendu pak rozhodneme o jeho další budoucnosti," avizuje trenér Jaroslav Šilhavý pro klubový web.

Mládežnický reprezentant Ruska v minulém ročníku stihl ještě sehrát 20 zápasů za juniorku Zenitu. Po skončení soutěžního ročníku došlo k jednání o jeho dalším působení v Jablonci. Jakovlev se nakonec upsal Jablonci do 30. června 2018 a ve čtvrtek se již zapojil do letní přípravy.

Reklama

Související témata: