Hlavní obsah

Bednář dal Spartě sbohem, definitivně patří Příbrami

Praha
Aktualizováno

Fotbalovou Spartu definitivně opouští útočník Roman Bednář. Zkušený ofenzivní hráč působil již na jaře na hostování v Příbrami. Krátce před startem ligového ročníku 2015/2016 do stejného klubu přestoupil. Letenský klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zavírám oči, odcházím... Útočník Roman Bednář už nepatří Spartě, ale Příbrami.

Článek

Urostlý útočník má za sebou zahraniční zkušenosti, zahrál si ve Skotsku, v Anglii i v Turecku.

V dresu Sparty nastoupil Roman Bednář k 29 ligovým zápasům, ve kterých vstřelil devět branek. Především v úvodu letenského angažmá fungoval jako spolehlivý žolík, přes kanonýra Lafatu se ovšem do základní sestavy nikdy neprosadil. Během jarního hostování v Příbrami dal pět gólů ve dvanácti zápasech. V novém klubu podepsal smlouvu na tři roky.

Bednář však není jedinou posilou Příbrami. Získala také stopera Radka Dosoudila a na hostování z Plzně přišli obránce či záložník Matěj Končal a záložník David Štípek. „Dotáhli jsme přestup Bednáře, což považuji za velký úspěch. Dosoudil je zkušený stoper a přinesl větší konkurenci na tento post. S kádrem jsem úplně spokojen. Ztráta Zemana je jasná, jelikož měl mimořádnou formu, ale Štípek s Končalem se jeví dobře. Především Štípek na této pozici bude znát," avizuje prezident klubu Jaroslav Starka.

Novou tváří v kabině je také bývalý reprezentant Jan Rezek a brankářská dvojice Aleš Hruška a Milan Švenger. První jmenovaný se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi, Švenger pak přišel na hostování ze Sparty.

„Jsem spokojený, protože se nám podařilo mužstvo vhodně doplnit. Vrátil se Aleš Hruška, za což jsem nesmírně rád. Máme nyní velice kvalitní brankářskou dvojici Hruška a Švenger. Honza Rezek zde bude mít své místo a pomůže nám," dodává Starka na klubovém webu.

Reklama

Související témata: