Hlavní obsah

Další transparent! Fotbal u nás řeší nové téma

Praha

Jablonec a Plzeň už dostaly flastry, protislámská vyjádření na tribunách ale neskončila. V duelu 4. kola fotbalové Synot ligy se při zápase Mladá Boleslav - Sparta objevil v hledišti transparent mj. s nápisem Stop islám. Pro fotbal na domácí scéně je to nové téma. Lze se jen dohadovat, jak s tímhle FAČR bude dlouhodobě nakládat, jisté je, že předešlá chorea ocenila disciplinární komise pokutou 100 000 korun.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fanoušci Sparty s transparentem při utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Fotbal na mezinárodní scéně všemožnými kampaněmi naznačuje, že se snaží spojovat. Nebo alespoň nehrotit napětí v jinak třaskavých záležitostech. Naznačuje, že chce zachovávat maximální rovnost. Rasovou, náboženskou... Snaží se bránit i třeba jen náznakům podněcování konfliktních situací v prostředí zápasů, které už tak jsou jich plné.

V živé paměti jsou pokuty pro kluby, které připustily v hledišti transparenty na ožehavá témata. Dokonce i na případná kontroverzní vyjádření skrytá pod dresy., ale třeba jen na čas hráči odhalená, bývají příčinou k pokutám.V Česku kromě transparentů Jablonce a Plzně fotbal v relativně nedávné době řešil kritiku poměrů panujících  v domácí asociaci a výpady proti někerým jejím představitelům, včetně prezidenta Miroslava Pelty.

Je tribuna místem pro bezbřehé vyjadřování názorů k záležitostem, které s fotbalem přímo nesouvisejí?
Ano
87,5 %
Ne
12,5 %
Celkem hlasovalo 15545 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články