Hlavní obsah

Trenér Baníku Korytář: Že jsem měl Kukece střídat? A za koho?

Ostrava

Moc si přáli Slavii porazit a odrazit se vzhůru, po dalším slabém výkonu ale Baníkovci odcházeli ze hřiště znovu poraženi. Tentokrát od Slavie 1:3. „Děláme hrubé individuální chyby a jsme za to trestáni,“ popisoval kouč Korytář, který se oproti předpokladům musel už proti Slavii obejít bez obránce Frydrycha, jenž má namířeno do Sparty Praha.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Trenér Baníku Radomír Korytář při utkání ve Zlíně.

Článek

Na Slavii jste nestačili herně ani výsledkem. Především v prvním poločas byl z vaší strany opět velmi slabý.

Děláme v defenzivě obrovské individuální chyby a dostáváme góly. I když jsme ve druhém poločase měli velkou převahu, ale vytěžili jsme z ní jediný gól. A protože soupeř dal tři, znovu jsme prohráli.

Ve druhé půli jste se zvedli, ale šancí, které by mohly vést ke gólu, moc k vidění nebylo. Čím to bylo?

Stopeři Slavie Deli a Latka měli oproti našim ofenzivním hráčům obrovskou výškovou převahu. Sice jsme se na to připravovali, ale bohužel nemáme v šestnáctce potřebný důraz, abychom se v ní vůbec dokázali prosadit. Nestačili jsme silou, na rozdíl od Škody, který nám dal dva góly.

Gól jste dostali hned z první střely Slavie po rohovém kopu. Střelce Voltra neuhlídal Kukec?

To bylo naprosté individuální selhání. V minulém zápase dala Slavia tři góly ze standardek a my jsme se na to připravovali. A vidíte. Hned z první inkasujeme. To je nepřípustné a pro mne nepochopitelné. To nejsou systémové chyby, to je selhání jednotlivce. Voltra neuhlídal Kukec, při druhém gólu se nechal Holzer lehce obejít Škodou. Co k tomu mám říct?

Kukec až na úvodní střelu působil v první půli velmi špatně, neuvažoval jste o jeho stažení?

Uvažoval a už ve 35. minutě jsem cítil, že k tomu dojde. V poločase jsem ho chtěl stáhnout, ale prosil mě, ať mu dám šanci, že chce ještě hrát. Vyhověl jsem mu a jeho výkon šel nahoru. Kukec nikdy nebude hráč, který vyhrává osobní souboje. Je tam proto, aby připravoval šance. Ale pokud od něj nevidím ani to, musí jít ze hry. Ale na lavičce bohužel nemám hráče, který by ho dokázal kvalitativně nahradit.

Individuální chyby se opakují v každém zápase. Dá se to nějak řešit? Třeba volbou jiných hráčů?

Kvalita na lavičce chybí, jsou tam kluci okolo dvaceti let, kteří mají velkou budoucnost. Ale nevím, zda by nyní dokázali přinést do hry kvalitu, která by pomohla porazit soupeře. Teď jsme v takové situaci, kdy musíme, a nejsem si jist, že to s těmi mladými půjde.

Jak z toho ven? Je nějaké reálné řešení?

Řešením je v reprezentační přestávce doplnit kádr. Když se nám to nepodaří, budeme hrát s tím, co máme.

Kolik je potřeba nových hráčů, aby byl Baník vůbec konkurenceschopný?

Pět fotbalistů asi nenajdeme. Kvalitní hráče, kteří by převyšovali naše kluky a nejsou pod smlouvou, je velmi složité. Mám vyhlédnutého jednoho silového útočníka a stopera. Ale netuším, jak se to vyvine, protože je o ně zájem v zahraničí. Pokud se to podaří, mohli by k nám přijít na hostování. Problém máme ale i na kraji obrány, kde si musíme vypomáhat ofenzivními hráči Holzerem a Mondekem.

Jak moc chyběl a bude chybět v obraně Michal Frydrych?

V sestavě nebyl, dostal příležitost 19letý Honiš, který se s tím z mého pohledu popral dobře. Nebylo to úplně to top, ale když už jsme ho hodili do vody, tak plaval. Pokud nebude Frydrych, ani náhrada za něj, tak dostane šanci i v dalších zápasech.

Je reálné, aby se Baník v lize zachránil?

Věřím, že jsme všichni bojovníci a uděláme vše proto, abychom měli na začátku jara reálnou naději na záchranu. Pořád věřím, že jedním zápasem se to zlomí a bude lépe. Věděl jsem, do čeho jdu, jsem za ten tým zodpovědný a vůbec se toho nezbavuju. Dokud bude šance, tak pořád budeme věřit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.