Hlavní obsah

Něco jsem chytil a kluci byli obětaví, komentoval liberecký Koubek první čisté konto v lize

Liberec

Liberecký fotbalový brankář Tomáš Koubek se v zápase s Teplicemi dočkal prvního čistého konta v lize od svého příchodu do Slovanu. Už předtím se mu to sice povedlo v předkolech Evropské ligy, ale neméně důležitá je pro Liberec i domácí soutěž. „Kluci vzadu byli obětaví, padali do střel,“ konstatoval Koubek a tudíž přikládal velký díl na vychytané nule i spoluhráčům.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Tomáš Koubek proti Teplicím udržel čisté konto.

Článek

Jak byste charakterizoval duel, který přinesl Slovanu druhé vítězství v lize?

Herně jsme se trápili. Tepličtí byli na nás výborně připravení. Zachytávali naši rozehrávku, nám se dlouho nedařilo. Ale dali jsme dva góly. Marek Bakoš to pokaždé skvěle zakončil. Díky tomu máme tři body.

Přesto jste byl hlavně v první půli v permanenci. Co rozhodlo, že jste neinkasoval?

Chtěli jsme se vyhnout tomu, aby nás Tepličtí nezaskočili. Začátek jsme neměli dobrý. Prostě to ale přišlo, i díky štěstí jsme se s tím vypořádali. Šancí hostí bylo dost, hlavně po našich ztrátách ve středu hřiště. Něco jsem chytil a mám první nulu za Liberec v lize. Jsem za to rád.

Kdy vám nejvíc zatrnulo?

Při šanci Vondráška v době, kdy Tepličtí měli tlak a závary před brankou. A samozřejmě nejblíže ke skórování byla teplická situace, kdy Breite nádherně trefil břevno.

Jak se vám spolupracovalo s obranou?

Kluci vzadu byli obětaví, padali do střel. Defenziva fungovala, i když se nám herně nedařilo. Ale dokázali jsme zápas zvládnout týmovým duchem, jaký panuje na hřišti i v kabině. Když někomu třeba odskočí míč, hned zabere a nahradí to bojovností. Tak by to mělo vypadat.

Je výhra nad Teplicemi povzbuzením před čtvrteční odvetou o Evropskou ligu ve Splitu? V Chorvatsku budete hájit výsledek 1:0 z domácího zápasu.

Pokud na kolektivní a zodpovědný přístup z ligy navážeme i ve Splitu, mělo by to být v pořádku. Ale čeká nás ještě tvrdý oříšek.

Reklama

Související témata: