Hlavní obsah

Hříšník Limberský dal gól a předváděl, jak se šoféruje auto. Prostě Limba, glosoval jeho etudu Kopic

Příbram

To by nebyl ani on, aby se nepředvedl. Jakmile vstřelil alkoholový hříšník David Limberský v Příbrami vedoucí gól plzeňského týmu, předvedl u Litavky pantomimickou etudou. V rukou pomyslný volant běžel po trávníku a naznačoval, že šoféruje auto. S přehledem a řidičskou virtuozitou daleko větší, než když kličkoval ve středeční noci smíchovskými ulicemi s půl druhým promile alkoholu v krvi a se svým bentleyem boural. „To je prostě Limba," smál se předvedené scénce jeho spoluhráč Jan Kopic.

Foto: Profimedia.cz

David Limberský z Plzně takhle jásal po svém prvním gólu proti Příbrami.

Článek

Měl to v uplynulých dnech těžké. V noci ze středy na čtvrtek bouračka v pražských ulicích, alkohol v krvi a ještě extempore s policisty, hned na to miliónová pokuta od klubu a hrozba dalších sankcí, pokud by se podobný exces opakoval.

„Také jsem s ním seděl. V pátek i v sobotu jsme si mnohé vyříkali a při dlouhém pohovoru si nastavili pravidla. Až poté jsem rozhodl, že David do zápasu s Příbrami půjde," potvrzoval trenér Viktorie Karel Krejčí, že i on do Limberského duše promlouval.

„A také nás nabádal, abychom byli Limbovi nablízku a pomohli mu, kdyby se mu snad nedařilo," prozrazoval Jan Kopic, že plzeňský kouč apeloval i na Limberského spoluhráče.

„Věděli jsme, že David má za sebou hodně těžký týden a proto jsme se mu snažili být nápomocni. On si uvědomuje, že udělal hloupost, ale je to silná osobnost a na všechno dění odpověděl hned v prvním zápase," přidával se Václav Procházka, který právě po hříšníkovi Limberském převzal kapitánskou pásku a v nové roli dovedl Plzeň k hladkému vítězství.

„Pro mě to nová role nebyla, protože jsem s kapitánskou páskou už párkrát hrál, takže jsem žádnou změnu nepociťoval," zůstával nad věcí Procházka.

Limberský nad ní zůstal také. Jen s tím rozdílem, že po utkání a hladkém vítězství nepromluvil slovo. Svým výkonem a dvěma brankami však potvrdil, že se s událostmi předchozích dnů vyrovnal.

Svědčila o tom i pantomimická etuda po prvním vstřeleném gólu.

„Bere prostě všechno s humorem. Je dobře, že odpověděl takovýmto způsobem a dal dva góly, které mu všichni přejeme," usmíval se Procházka.

„Měl velkou motivaci, aby se omluvil všem, co v Plzni dělají fotbal. A fanouškům pochopitelně také," nechtěl trenér Krejčí glosovat Limberského oslavnou scénku.

„Uvědomuje si, že přestřelil a že ponese následky. Pravdou ale je, že s jiným hráčem by dění uplynulých dnů zamávalo daleko víc," připustil posléze a hříšníka Limbu za předvedený výkon pochválil.

„Bezchybný výkon. Hrál koncentrovaně od první minuty a vyšperkoval ho dvěma góly."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články