Hlavní obsah

Sparta zničila Olomouc a udržela první místo. Nezaváhaly ani Liberec s Plzní

Praha
Aktualizováno

Sedmé kolo fotbalové Synot ligy uzavřely v neděli duely pohárových zástupců, kteří v ani v jednom případě nezaváhali a srovnali se na prvních třech příčkách tabulky. Vedoucí Sparta doma jednoznačně porazila nováčka z Olomouce 4:0 a zůstává neporažená stejně jako s dvoubodovou ztrátou druhý Liberec. I Slovan doma porazil Příbram bez problémů 3:0. Nejvíce se o vítězství musela bát Plzeň. V Ďolíčku vybojovala těsnou výhru 1:0 a na vedoucího rivala z Letné udržela tříbodovou ztrátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty Bořek dočkal v duelu s Olomoucí. Nejprve se radoval z proměněné penalty, pak zakončil skvělé sólo.

Článek
Fotogalerie

Sparta si spravila chuť po křivdě v Evropské lize v řeckém Tripolisu a odnesl to nováček z Olomouce. Skóre načal parádním obloučkem Hušbauer, jenž dal Sigmě v posledních třech zápasech už čtvrtý gól.

Rozjetý letenský tým už hosté nedokázali nijak zastavit. Pozadu nezůstal ani Lafata, po trefě hlavou se sedmým zásahem osamostatnil v tabulce střelců. Dočkal vedle proměněné penalty pečetil jednoznačné vítězství po parádním sólu.

Liberec udržel neporazitelnost

Liberec jako jediný český tým na úvod Evropské ligy prohrál, ale v lize si udržel neporazitelnost. Příbram na hřišti Slovanu nevyhrála už počtrnácté v řadě, po domácím duelu s Plzní navíc utrpěla druhý výprask a z posledních dvou duelů tak má velmi nelichotivé skóre 0:7.

Svým druhým ligovým gólem v kariéře poslal domácí do vedení stoper Pokorný. Ihned po změně stran pak pod tlakem zamířil do vlastní sítě hostující Dosoudil. Vítězství pečetil svou premiérovou trefou v Synot lize Albánec Shala.

Plzeň s novým koučem dál vítězí

Plzeň, která jako jediná z českých zástupců začala boj ve skupinové fázi Evropské ligy vítězstvím, si i v Ďolíčku udržela šestizápasovou vítěznou sérii pod trenérem Karlem Krejčím bez inkasovaného gólu. I přes velkou převahu a množství šancí si však na gól musela počkat více než hodinu, kdy se po přihrávce v posledních dnech hodně propíraného hříšníka Limberského trefil Ďuriš.

Předposlední Klokani tak spolu s posledním Baníkem dál čekají na výhru, kterou slavili naposledy v předposledním kole právě proti Plzni. Viktoria zvítězila v Ďolíčku poprvé po šesti letech.

Fotbalová Synot liga - 7. kolo:
Bohemians 1905 - Plzeň 0:1
Branka: 63. Ďuriš
Sparta - Olomouc 4:0
Branky: 14. Hušbauer, 26. Lafata, 35. Dočkal z pen, 75. Dočkal
Liberec - Příbram 3:0
Branka: 27. Pokorný, 47. Dosoudil (vlastní), 68. Shala

Reklama