Hlavní obsah

Červenka Vítkovicím nepřál. Na hokeji fandil bráchovi

Ostrava

Výjimečná příležitost se naskytla jen pár dní po přesunu ze Slavie Praha do Baníku fotbalovému útočníkovi Marku Červenkovi. V neděli přijel do Ostravy k extraligovému utkání s Vítkovicemi severočeský Chomutov a v jeho dresu nová akvizice Roman Červenka. A mladší ze sourozenecké dvojice Marek si hokejové utkání nenechal ujít. „Mám hokej rád a rád se na něj zajdu podívat. Ale nejsem skalní příznivec žádného klubu. Fandím vždy tomu týmu, kde hraje brácha. Takže v minulosti to byla Slavia, teď přeji Chomutovu,“ líčil Marek Červenka.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Roman Červenka v dresu chomutovských Pirátů.

Článek

Chomutov ve Vítkovicích vyhrál 3:0, dvěma asistencemi si na vítězství extraligového nováčka podílel právě o sedm let starší Roman. „Líbilo se mi to, brácha hrál dobře, Chomutov vyhrál. Výborné," smál se forvard Baníku.

Přítomnost bratra využil a svezl se s ním po zápase domů do Prahy. Po cestě tak měli dost času rozebrat svá nová angažmá. Jak rychlý přesun hokejisty Romana z ruského Petrohradu do Chomutova, tak především hostování mladšího Marka z fotbalové Slavie do kabiny posledního týmu Synot ligy - Baníku Ostrava. „Probírali jsme to, ale pro mne byl Baník jasná volba. Ve Slavii jsem od trenéra šanci nedostal, naopak Baník projevil zájem. Brácha mi to jenom schválil," uvedl Marek Červenka.

A neodradilo ho ani to, že je Baník v tabulce poslední. „Přišli jsme s Martinem (Dostálem - pozn. autora) Baníku pomoci. Není nic příjemného být poslední, ale pořád se nějaké body uhrát dají. Ten tým není špatný, chce to jen urvat nějaký zápas," prohlásil Marek Červenka.

Necelých dvacet minut už odehrál proti Jablonci, o víkendu v Teplicích by chtěl nastoupit už od začátku. „Jednoznačně. Dlouho jsem sice nehrál, ale normálně jsem trénoval a fyzicky jsem připravený perfektně," hlásil 22letý fotbalista.

Reklama

Související témata: